lauantai 9. maaliskuuta 2013

Turkoosit aarteet

 Keittiön astiakaapissa on ollut aikamoista kuhinaa. Aika pitkään olen tuijotellut jo edellisiä astioita ja olen alkanut kaipaamaan vaihtelua. Meillä syödään lähes päivittäin vanhoilta Arabian astioilta ja mieheke siitä aina purnaakin, että miksi pitää olla kaikki niin mummolameinkiä. Kuulema muut haluaa uudempaa ja ovat tarkkoja naarmuista niin meillä sitten mitä kolhiintuneenpaa lautasta niin sitä parempaa. Hyvä että on mennyt opetus perille :) Ihmetteli joskus miksi pitää olla niin naarmuisia, mutta sanoin että sitä arvokkaampia ne ovat mitä vanhempia. Arvokkuuden sijaan, minusta on kyllä jännempää ajatella sitä tarinaa minkä vanhat astiat ovat matkallaan nähneet.

Indiskasta olen hipelöinyt jo useamman vuoden turkooseja astioita, joissa on halkeamia ja vuosi sitten päätettiinkin ostaa sarjan isot teekupit lautasineen. Kuppeihin mahtuu niin paljon kerralla teetä, ettei ihan heti tarvitse teepannulla hypätä. Lisäksi emo osti meille ison tarjoiluvadin samaa sarjaa. Nyt törmäsin Tigerissa syviin lautasiin, joissa oli täysin samanlainen turkoosi pinta. Ja mihin hintaa, 3€/ kpl eli must have! Sieppasin kaikki lautaset mitä löysin ja kiiruhdin aarteiden kanssa kassalle. Stokkalla törmäsin vielä leipä-ja ruokalautasiin, jotka ovat myös tuota turkoosia astiastoa. Stokkan astiat ovat Tigerin hintoja arvokkaammat, joten matkaan ei vielä lähtenyt mitään, mutta eiköhän sieltä lautasia pikkuhiljaa meille kotiudu. Katsotaan sitten kun ollaan päästy uuteen kotiin muuttamaan :)

Esteetikkona minulle astioiden ulkonäkö on tärkeää syödessä. Meillä kokataan paljon etnisiä wokkeja ja curryja. Paljon intialaista, thaikkua ja espanjalaista. Minusta myös turkoosit lautaset sopivat paljon paremmin tuohon makumaailmaan. Se korostaa kauniisti porkkanan oranssia, chilin punaista ja kookosmaidon kaunista vaaleaa väriä. Turkoosiväri itse tuo heti ulkomaan eksotiikan mieleen ja mieli lähtee muihin svääreihin. Minulle turkoosista tulee heti mieleen korallit, meri, kauniit käsintehdyt laatat ja jadekorut. Niin ja näissä astioissa ei kannata myöskään laskea niitä naarmuja ja kolhuja. Näistä niitä löytyy ihan urakalla ja luvan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti