keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Herkkupäivä

Eilen saatiin hoidettua viimeisetkin uudet kodin viralliset asiat kaupungilla, joten päätettiin jäädä kaupunkiin viettämään iltaan. Pääsiäiseen asti täällä on Syö Helsinki- viikot meneillään, eli 10€ saa hyvää ruokaa. Mentiin sitten Tamariiniin nauttimaan herkullista thaimaalaista. Namnam. Huippua curryä! Tamariinistä suunnattiin vielä tennariin katsomaan Mahtava Oz.





Itse olen pienenä nähnyt jonkun ihan eri Ihmemaa Ozin, Mahtava Oz oli jotain aivan muuta. Mutta hienosti tehty! Ja se lentävä apina, minäkin haluaisin oman<3 Koska juoni oli jotain ihan muuta mitä olen aikaisemmin nähnyt, ei tähän elokuvaan oiken ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Koitin kovasti googlailla, mutten keksi mikä leffa se mahtoi olla missä oli kaappi täynnä kirkuvia irtopäitä? Emo muistatko?

Eilen loihdin vielä yhden pakastimen tyhjennys ruuan; marjavispipuuron. Niin hyvää! En ymmärrä miksen ole tätä aijemmin tehnyt. Olen kuvitellut sen olevan jotenkin vaivalloista, mutta oikeasti syntyy melkein itsestään. Keitin marjat ja mannat päivällä ja jätin parvekkeelle leffan ajaksi jäähtymään, illalla sitten vielä vaahdotin sen. Loistava aamu- ja välipala. Nyt ainakin keksin mihin aijon pakkasen marjat tästä lähtien tuhlata :) 



Marjavispipuuro
  • 200 g mustikoita
  • 200 g mansikoita
  • 8 dl vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl mannasuurimoita
  • 0,5 tl suolaa
Keitä kattilassa vesi, sokeri ja marjat. Kun vesi kiehuu lisää mannasuurimot sekä suola ja sekoita hyvin. Jätä hiljalleen kiehumaan kymmeneksi minuutiksi välillä sekoittaen. Jäähdytä ja vispaa kuohkeaksi. Nauti maidon kanssa =P



2 kommenttia:

  1. Muistan, Suvi, mitä kohtausta tarkoitat (horror!) mutta en tod.muista mistä leffasta se oli. Olisko ollut Ihmemaa Oz:n jatko-osa?

    VastaaPoista
  2. Pienen googlettamisen jälkeen se löytyi: kyseessä on elokuva "Return to OZ" Googlen kuvista löytyy myös kuvia noista irtopäistä lasikaapissa ;)

    VastaaPoista