torstai 14. maaliskuuta 2013

Lahjuksia

Näin muuton alla tullee käytyä läpi tavarapaljoutta. Jotain on pakko karsia pois, enkä halua uuteen kotiin mitään mukaan mikä ei ole minulle rakas tai tarpeellinen. Toisen tavaroista en voi sanoa samaa, en voi heitellä pois kun vain omiani, vaikka miten mieli tekisi. Lahjoituksiin menevää pinoa katsellessa huomaa väistämättä, että sinne on päätynyt monia lahjaksi saatuja juttuja. Harmihan se on, mutta en halua olla niitä ihmisiä, jotka velvollisuudesta säilyttää lahjaksi saatuja juttuja. Pian lahjoja on kaapit täynnä ja oikeita tärkeitä asioita ei sinne sitten mahdukaan. Ajattelen niin, että mieluummin kippaan ne kiertoon niin, että joku jolle minun vanhat esineet ovat ihania aarteita arvostaa niitä minua enemmän. Näin ne saavat paremman kohtelun ja ansaitsemansa kodin, eivätkä pölyty minun kaapeissani seisomassa. 

Lahjojen hankinta on aina hankalaa, jos ei tiedä tarkkaan mitä lahjan saaja haluaa/toivoo tai ellei tunne lahjan saajaa niin hyvin, että tuntee tämän maun. Jos näin ei ole, mielestäni on turha kantaa kotiin turhia koriste-esineitä vaan parhaat lahjat ovat sellaisia, jotka eivät jää kaapin täytteeksi vaan ovat heti nautittavia. Lahja voi olla jotain hyvää syötävää; leivoksia, viiniä, keksejä ja juustoja yms. tai kukkia. Itse pidän paljon kukista, mutta täytyy muistaa että toiset ovat joillekin kukille pahasti allergisia. 
Itse ainakin pidin kovasti saamastani paketista kun viimeksi muutettiin uuteen kotiin; paketissa oli monta purkkia pesuaineita, teetä, kaakaota yms. Siis kaikkea kulutustavaraa, joka ei jää nurkkiin pölyttymään. Me pärjättiin lahjaksi saaduilla pyykinpesuaineilla koko ensimmäinen vuosi ilman, että ostettiin sitä kertaakaan itse :) 


Viime jouluna pukki ilahdutti meitä tällaisella joulukorilla, joka oli myös hyvä lahja. Paketissa oli; 
  • Molemmille omat Taika- mukit
  • Joulu-kahvia
  • Joulu-teetä
  • Viiniglökiä
  • suklaata
  • 2 villasukat
  • 2 keittiöpyyhettä
  • Ja tietenkin itse kori
Kori on kiva kesälläkin, siihen voi pakata picnik eväät matkaan. Kovin montaa tällaista en kyllä haluaisi saada, sillä kori vie aikapaljon tilaa, joten yksi kori riittää meille :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti