keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ohoi Tallinna!

Päivät hupenee hurjaa vauhtia muuton lähestyessä. Enää 21 päivää muuttoon. Ja paljon on vielä tekemistä! Nyt on sentään muuttofirma hommattu samoin muuttoilmoitus sekä irtisanottu vanha koti. Tänään kävi vielä yksi muuttosetä meillä pyörähtämässä, jotta voi tehdä kilpailukykyisen tarjouksen. Mukava setä oli Jekunkin mielestä, kun aina niin arka poika uskalsi tulla sängyn alta esiin ja vielä koitti kiivetä muuttomiehen syliin useampaan kertaan. Ensi viikolla on tulossa vanhan kodin vuokraisäntä kylään tekemään tupatarkastuksen, joten olen täällä jo koittanut paklata seinien koloja piiloon sekä näyttää vähän valkoista maalia kissan kynsien tekemiin koloihin.


 Emoski lähti eilen pois Helsingin maaperältä. Sitä ennen ehdittiinkin tehdä kaikkea jänskää. Sunnuntaina vähän shoppailtiin stokkalla ja käytiin Fransmannissa syömässä tuttua ja turvallista häränrintaa. Siis niin hyvää. Tätä oon rouskuttanut jo useamman vuoden. Muuta ei voi Fransmannissa syödä, jottei alkaisi kaduttamaan :D

Maantaina lähdettiin emon kanssa käymään pikaisesti laivalla Tallinnassa. Tallinnan päässä ehdittiin pyöriä neljä tuntia, mikä oli ihan passeli aika. Ilma oli Tallinnassa aika kaamea, hurja lumisade alkoi melkein heti kun päästiin maihin, joten päätettiin pariin otteeseen ajella taksilla. Tallinnaan oli ihan terminaalin läheisyyteen noussut uusi kauppa, joka oli iihaana. Siellä oli kaikkea lähi-ja luomutuotteita sekä käsitöitä. Muistutti kovasti eat&joy-maatilatoria, paitsi että hinnat oli tietenkin paaljon edullisemmat kuin Suomessa. Heti ovesta sisäänastuessa tuli semmoinen kauppahalli-fiilis :) Suosittelen kyläilemään. Lämminhenkinen paikka. Itse ainakin mieluummin suuntaan tuonne, kuin viereissä sijaitsevaan Merekeskukseen tai Sadamarkettiin. 

Rimiä ei titenkään voinut ohittaa, vaan se on aina semmonen must-paikka. Kävin sieltä hakemassa kaappin täyteen Mesi-rasvaa, jota ilman en ole voinut elää about 7 vuoteen :D Lisäksi matkaan lähti pari keväistä kynsilakkaa ja tuliais rommit. Captain Morgan on niin hyvää, varsinkin kolan kanssa. Rimin vastapäätä sijaitsi semmoinen basaarityylinen kauppa, mistä löysin ihanan kauan himoitsemani patalapun. Semmoisen pampuloista tehdyn, jonka sain puolet edullisemmin mitä Suomessa. Wuhuu! Kotona nuuhkuttelin pampuloita niin ne tuoksuu mukavasti suitsukkeilta. 

Kuvia ei tullut paljon Tallinnasta räpsittyä, koska ilma oli mitä oli. Mutta tällainen ihme baari emon kanssa sentään onnistuttiin matkalla bongaamaan; 

Ps. Onneks ei jääty kiinni kun emo matkusti ilman passia. Oltiin koviksii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti