tiistai 12. maaliskuuta 2013

Muuttotohinoita

Tänään on tupruttanut aamusta asti lunta. On taas kovin joulunen olo. Pakkastakin. Tänään on tarkoitus pitää siivouspäivä, sillä illalla meidän kodissa on esittely. Jännä ajatella, että tänne muuttaa muita ihmisiä. Eilen mietittiin illalla asiaa miehekkeen kanssa, ja kummastakin se tuntui oudolta. Tämä on kuitenkin vielä oma koti ja turvapesä, en halua jakaa sitä tuntemattomille. Mutta eteenpäinhän tässä on mentävä.

Eilen käytiin pistämässä nimet uuden kodin vuokrasopimukseen ja se on virallisestikin meidän! Muutto senkun lähenee. Tänään aamulenkillä kiikutettiin Onnin kanssa osotteenmuutoskortit ihmisille menemään. Tuli kyllä huomattua ettei ne enää kovin trendikkäitä ole ja aika moni ei niitä enää nykypäivänä lähettele. Osotekirjassa on kyllä osoitteita, mutta ei ihan ajantasalla ollut nekään. Mutta meidän perheessä pidetään perinteistä ja kortit lähti kerrankin hyvissä ajoin matkaan niille ketkä ovat osoitteensa ilmoineet :)

Eilen oli kova aikomus mennä hammaslääkäriin, mutta aikamoisena yllärinä tulikin että hammaslääkärissä oltiin möhlitty ja varattu mulle väärä aika. Nyt pitää sitten etsiä uusi hammaslääkäri ja varata sinne aika. MUTTA koska olin jo kamppiin asti vaivautunut päätin mennä käymään Indiskassa katsomassa astiatarjontaa. Ja olihan siellä niitä ihania turkooseja astioita. Ne taitaa olla samoja, kuin mitä stokkalla oli, ainakin tismalleen on samat hinnatkin. Päätin mennä Indiskaan ostoksille sitten kun ollaan saatu muutto altapois. Astioiden lisäksi oli paljon muutakin kivaa ja tarpeellista mitä kaipaisin sieltä uuteen kotiin. Indiskasta suuntasin sitten vielä Tigeriin. Ja siellä oli niitä mun viimeksi ostamia astioita! Ja vielä lisäksi isoja ruokalautasia! Siis onnenpäivä :) Nappasin kuusi isoa lautasta sekä pari syvää lautasta, koska viimeksi sain ostettua niitä vain neljä. Nyt siis on syviä sekä isoja ruokalautasia molempia puolitusinaa. Ja mihin hintaan? Puoleen hintaan Indiskan sekä stokkan hinnoista. jesh. Pakko siis oli ostaa, vaikka ei vielä olla muutettukaan. Kiirehdin ostosten kanssa, koska kaikkihan tietävät että Tigerin valikoima vaihtuu kahden viikon välein joten voi olla ettei niitä enää myöhemmin olisi. Ja jostain kumman syystä noita lautasia en ole löytänyt itiksen enkä vuosaaren myymälöistä. Kummallisesti tuotteet niissä vaihtelee. Miehekekin tykkää varmasti näistä löydöistä, sillä ehti jo harmittelemaan kun luovuin edellisistä isoista lautasista, että nyt ei ole sitten lautasia pitsalle. Nytpä taas on!


Koska uudessa kodissa on vain yksi pieni pakastelokero, eikä olla myöskään löydetty vielä halpaa pakastinta, on meillä meneillään pakastimen tyhjennys viikot. Kesällä poimin niin paljon mustikoita, että niitä riittää vieläkin, joten mustikoiden tuhoamis reseptiä tässä; 


Mustikkapannukakku
  • 8 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoha
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50g voita
  • 1-2 dl mustikoita
Aineet vaan sekasin kevyesti vatkaten ja annetaan turvota n. 20 minuuttia. Taikina pellille ja uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi. Nautitaan vaniljajäätelön kera. Nams oli hyvää :) 


Kuvat eivät ole kovin kauniita, mutta miten voisikaan kun kyseessä on mustikkasotkua x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti