perjantai 15. helmikuuta 2013

Maailman parhaat pullavat

Tänään lähdetään Onnin kanssa viettämään pidennettyä viikonloppua emon luokse Kuopioon. Onnistuttiin saamaan halvemmat junaliput, joten nyt on hyvä mennä kun ei tiedä millon seuraavan kerran pääsee. Kesällä toivottavasti tehdään töitä niska limassa. Saa nähdä mitä kivaa keksitään, uimapuku on ainakin pakattu matkaan :)

Eilen tehtiin ylläripyllä ystävänpäiväksi sydämmenmuotoisia laskiaispullia. Mieheke ei tiennyt kummasta pitää enemmän; hillolla vai mantelimassalla, joten tämä martta päätti tehdä molemmilla. Päättäköön itse. Ei ole kuulema ennen mantelimassaa syönyt. Tein puolen litran taikinan, joten neljän sydänpullan lisäksi sain tehtyä voisilmäpullia sekä korvapuusteja. Itse henk. koht tykkään kaikista eniten kaikessa yksikertaisuudessaan voisilmäpullista. Ne ovat vaan mielettömän hyviä. Hyvänä kakkosena tulee sitten heti korvapuustit. Olen oppinut koulussa tekemään pullat yhdellä ohjeella, kahviloissa toistella. Olen saanut olla monien mestarileipurien opissa ja ottaa niksit talteen. Niitä yhdistelemällä olen tehnyt oman vakkaripullareseptin ja mielestäni sillä syntyy maailman parhaat pullat. Täydellisen makuiset. Täydellisen pehmeät ja suuhun sopivat. Mieltymykset toki vaihtelevat, mutta nämä ovat parhaita minulle. 

Pullat koostuvat monista aineksista, mutta yksi ehdottomasti tärkein aines on rakkaus. Pullat pitää tehdä aina rakkaudella, jotta ne saa maistumaan hyvältä. Koulussa jo opetettiin, että tärkeintä ruuan valmistuksessa on antaa sille aikaa, ja olla läsnä(tämä ei tietenkään päde pataruokiin, sillä ne valmistuvat lähes itsestään). Mitkään kikkailut ei auta, jos ei ole täydellä sydämmellä mukana siinä mitä tekee.

 


















Käytiin muuten iskän kanssa tällä viikolla susheilemassa taas Hanko Sushissa. Aika herkkupylly kuukausi nyt. Mutta minkäs teet kun kaikki laskiaiset ja ystävänpäivät sattuu samalle kuulle. Täytyy ensi kuussa sitten vähän rajottaa tätä herkuttelua :) 

Ps. Ystävänpäiväkortti saalis kertyi huimaan kuuteen korttiin. Kiitos kuomille!

1 kommentti:

  1. MMmmmmm, miten herrrkullisen näköisiä! Olet todellinen jauhopeukalo, Suvi!

    VastaaPoista