maanantai 11. helmikuuta 2013

Leivontapäivä


Eilen ei laskiaispullia syntynyt, mutta innostuin kuitenkin leipomaan. Lasagnesta jäi tomaattimehua, joten pitihän sille keksiä vielä käyttöä. Eli päädyin tekemään mitäkaapistalöytyysämpylöitä. Hyviä tuli! Tomaattimehun lisäksi taikinaan laitoin valkosipulimurskaa, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä ja paljon erilaisia rouheita ja jauhoja. 
 
Sunnuntaipäivälliseksi syötiin perjantaina tehtyä intialaistasoppaa. Tätä soppaa meillä syödään usein ja se on huurjan hyvää. Ohje on omasta päästä ja resepti on syntynyt siitä mitä kaapeistä on sattunut löytymään. Jääkaappi on puolillaan erilaisia maustekastikkeita, joten melkein aina kaikki tarvittava on jo olemassa. Soppaan tulee mm. kanaa, chiliä, Kaffir limen lehtiä, kookosmaitoa, sitruunamehua, nuudeleita, valkosipulia, currya, kalakastiketta, inkivääriä, pakastevihanneksia, tamarinitahnaa ja paljon muita mausteita. Lisäksi vielä naania kylkeen niin jopas on herkkua. Tätä syödään vielä tämä päivä :)

Jazz makutestaa lettujen kelpoisuuden
 













Illalla pojat vielä toivoivat lettuja, niin pyöräytettiin lettutaikina. Iltapalaksi nautittiin kasa lettuja omatekoisen vadelmahillon kanssa. Joulupukilta saatu SodaStrimer on osoittautunut hurjan käteväksi. Sen lisäsi, että vissyä tulee juotua paljon olen huomannut myös, että sämpylöistä ja letuista tulee paljon parempia kun sekaan kaataa vähän kuplavettä :) Ennen sitä oli niin pihi että joi vaan kaiken vissyn, mutta nyt kun kuplajuoman teko on niin helppoa voi sitä viskellä muuhunkin kuin kurkkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti