keskiviikko 20. helmikuuta 2013

HIMYM

 kuva täältä

Jokunen aika sitten tuli puhuttua komediasarjoista. Ulkomaalaisista sarjoista yksi on mielestäni ylitse muiden. How I met your mother. Meillä sarja pyörii nimellä Ensisilmäyksellä, mikä on ihan torvi suomennus, sillä koko ohjelman idea kiteytyy tuohon nimeen. Sarja on pyörinyt Yhdysvalloissa vuodesta 2005 lähtien ja tänä vuonna tehdään yhdeksättä ja viimeistä kautta. Sarja on sitcom, tilannekomiikkasarja eli juuri sellainen mikä on minun makuuni. Sketsisarjat eivät iske, ne tuntuvat lähinnä idioottimaisilta ja saavat tuntemaan myötähäpeää :D

Sarjassa seurataan viittä kaverusta. Lily & Marshall ovat rakastavaisia, Barney on naistenmies, Ted on ikuinen romantikko, joka etsii unelmiensä naista ja Robin on Tedin yksi monista rakkauksista. Tulevaisuuden Ted vuodelta 2030 kertoo lapsilleen kuinka tapasi heidän äitinsä.

Sarjassa on paljon viitteitä aikaisempiin jaksoihin, joita on kiva älytä. Sarja siis menee sujuvasti eteenpäin, joten jaksoja ei kannata katsoa sekaisin. Huumorin lisäksi sarja on mielestäni sopivan romanttinen, mutta ystävyys korostuu ennen kaikkea. 

Samaahan tässä on paljon Frendien kanssa; asutaan kimppakämpissä, Ted on professori, suhteita kaverien kanssa ja  kahvilan sijaan hengaillaan baarissa, mutta mitäpä väliä Frendit oli aikoinaan kanssa ihan huippu. Nykyään sen on nähnyt jo useaan kertaan, joten uudet tuulet ovat ihan tervetulleita. HIMYM on tällä hetkellä parasta mitä telkkarista löytyy, ei mikään ihme, että se on Emmy-palkittu. 

Meillä tätä saatetaan katsoa monta tuntia tallennukseta putkeen. Suosittelen myös lauantai-illan viihdykkeeksi parin siiderin kera, sopii myös sunnuntain dagen efter- päiville. Mukava katsoa jaksoja (joita siis riittää) aamusta iltaan. Välillä käydä vaan Onni pissittämässä, mutta muuten viettää koko päivä sohvalla vilttien alla ja pitsaa syöden näiden kaverusten kanssa. Like it!

kuva täältä


True Story

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti