sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kulttuuripläjäys

Päätettiin sivistää itseämme ja marssittiin Kiasmaan. Jokaisena kuukauden ensimmäisenä perjantaina pääsee Kiasmaan ilmaiseksi viidestä puoli yhdeksään. Päätettiin siis käyttää tätä hyödyksi ja käydä tutkimassa missä jamassa nykytaide on tänäpäivänä. Kiasmassa ei ole tullut juuri käytyä sen jälkeen kun se on avattu, eli ei ainakaan kymmeneen vuoteen. Voi kyllä olla ettei ihan heti tule taas mentyä, mutta hyvä kun nyt edes käytiin. Ilmainen sisäänpääsy oli houkutellut paljon nuoria paikalle, vanhempaa  väkeä oli yllättävän vähän, mutta jospa niillä on ylimäärästä rahaa maksella muina iltoina. Yllätyin ensin miten paljon ulkomaalaisia turisteja Kiasma oli vetänyt puoleensa, mutta toisaalta viime Amsterdamin reissulla itsekin tuli katsastettua ainakin viisi museosta. Nyt Kiasmassa oli esillä Tosi kyseessä- reality bites- näyttely. Pari tuntia vierähti taidetta ihmetellessä nopeasti. Miehekkeen kunniaksi täytyy sanoa, että jaksoi kumman kiinnostuneena tuijottaa kaikki filmin pätkät alusta loppuun saakka, mitä muut eivät kyllä jaksaneet tehdä (minä mukaan lukien). Hipsin puolessa välissä norkoilemaan muualle kameran kanssa.


Haluaisitko kenties laittaa 8kg taikinaa päähäsi? Sitä passaa miettiä.
 
Tämä räsymatto oli tehty euroopan maiden lipuista. Olisi ehkä voinut olla hienompi avoinaisena, mutta ehkä se herätti tunteita enemmän näin pakattuna??

Tässä on tehty taidetta kouluampujista. Keskellä taiteilija omakuva, ei siis ampujan. 


Kiasmaan sai jättää omia ehdotuksia. Tässä yksi aika hauska :)
 
Kaikkein eniten pidin koko Kiasmassa kun sai itse osallistua, ja liimailla tarroja sieltä mistä oli tullut, kertoa oman iän ja lempivärin. Tykkäsin :





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti