perjantai 9. elokuuta 2013

Marttailua


Viime yönä heräsin vähän ennen kahta kamalaan ukkoseen. Vettä tuli kaatamalla ja jyrisi kovasti. Salamat välähteli ainakin tunnin verran. Vaikka ikää kertyy, niin ukkonen kyllä jaksaa aina pelottaa, siitä ei varmaan koskaan kasva yli. Aamulla sää oli pitkästä aikaa ihanan raikas, joten jotain hyvää ukkosestakin seurasi :) 

Kotona ollaan marttailtu urakalla. Makkarin karvamatto piti viskata valitettavasti roskiin, joten kävin kellarista kaivamassa tilalle räsymaton. Ihan hauskalta sekin näyttää, tulee semmoinen mökkifiilis siitä :) Onneksi on tullut hamstrailtua noita räsymattoja kirpparilta, ettei tarvinnnutkaan suunnata mattokaupoille. 
Kaupasta matkaan lähti ihanan pieni kesäkaali. Sitä hauduttelin uunissa siirapissa pari tuntia ja ai miten hyvää kaalilaatikkoa siitä syntyikään. Nam!

Illalla vielä säilöttiin kesä purkkiin. Ohjeen otin Marttojen säilöntäkirjasta, jonka sain ollessani siellä töissä. Viime viikolla keräsin punaherukoita pienen purkillisen verran ja nyt sain keiteltyä siitä hilloa. Punaherukoista tulee niin hyvää hilloa, vie kielen mennessään. Yhden purkillisen verran saatiin säilöttyä kesän makua talveksi, mutta se onkin ihan passeli. Mitään hirveitä hillosyöppöjä ei kuitenkaan olla, eikä pahemmin ole säilytystilojakaan miljoonalle purkille, joten purkki tai kaksi/ per maku on ihan sopiva meidän tarpeisiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti