torstai 16. toukokuuta 2013

Wohvelikestit


Viime kesänä tehtiin melkein viikon reissu Amsterdamiin ja käytiin siellä syömässä herkullisia täytettyjä lettuja. Makuja oli niin monia ja paikka ihan super suosittu. Ovella oli kokoajan jonot, mutta pakko oli päästä itsekin maistamaan tätä ihanuutta. Ja nimenomaan The Pancake Bakeryyn, jota oppaissa oli suositeltu. Monessa muussakin paikassa lettusia olisi saanut, ja terasseilla oluen seurana monilla olikin mahtavia isoja lettuja. Itse söin lettuseni suklaajäätelön, suklaakastikkeen ja kermavaahdon kera. Mies veteli kuvassa näkyvää lettua pinaatilla, pähkinöillä ja briellä. Molemmat olivat super herkkuja, imelää lettua tosin jaksoin syödä vain puolet joten päikseen meni nämä lätyt :) 

Matkakuumeen iskiessä, muistin taas nämä lettuset ja siitä sainkin idean pitää kotona omat vohvelikestit. Niin helppoja ja herkullisia, mutta silti niin harvoin muistaa näitä tehdä. Parin viime vuoden sisällä kerran aikaisemmin ollaan vohvelirauta kaivettu yläkaapista käyttöön. Vohveleita tulikin mukava kasa. Ensin nautittiin suolaisella täytteellä ja loput itsetehdyn vadelmahillon kera. Hyvää oli :)

Vohvelit

  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vissyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhoja
  • 0,5 dl sulaa rasvaa
Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää maito sekä vissy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Lisää myös rasva. Paista vohveliraudalla ja nauti :) 

Tarjoiltiin punasipulin, rucolan, aurajuuston ja tonnikalatäyttteen kera.

Tonnikalatäyte 
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 prk chilitonnikalaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä

Meillä nautittiin vohvelit perinteisellä tapaa sekä calzonena:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti