perjantai 10. toukokuuta 2013

Onnellisia kasviksia

Nykyään huomaan yhä useammin ajelehtivani lukemaan kasvisruokablogeja. Samoin telkkarista tuleva Olgan kotona-ohjelma on yksi suosikeistani, sillä siinä tehdään herkullisia kasvisruokia. Monesti lihan suutuntuma ällöttää minua, samoin sen eettinen puoli. Ajatus, että pitäisi pystyä tappamaan oma ruokansa saisi minut ainakin täysin kasvissyöjäksi. En voisi tappaa eläintä. Voisin varmaan korkeintaan tappaa sen, joka tappaisi minun eläimeni.

Tehotuotettujen eläinten liha ei innosta syömään eikä myöskään sen enempää onnelisen elämän elänyt eläin. Jos eläin on viettänyt onnellista elämää, en halua olla se syy, minkä vuoksi sen on pitänyt lopettaa onnellinen elämä, vain päätyäkseen minun lautaselleni. Jatkakoon sitä onnellisen elämän viettoa :) Koska meidän perheessä ei ole varaa jatkuvasti syödä näitä hyvin eläneitä eläimiä, olen koettanut lisätä kasvisruuan määrää meidän arjessa. Kasvikset ovat terveellisiä eikä niissä ole jänteitä. Niiden syönti saa vaan hyvälle mielellä + lisäksi saa roppakaupalla vitamiineja. Puhumattakaan siitä, miten edullisia soijarouheet ja muut vastaavat ovat lihoihin verrattuna. Ennen edullinen kanakin tuntuu nykyään kalliilta?

Väsäsin omasta päästä herkullisen pastakastikkeen soijarouheesta jauhelihakastikkeen korvikkeeksi. Hyvää oli ja upposi jopa miehelle:)

Soijarouhekastike pastalle


  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 6 dl tomaattimehua
  • 1 sipuli
  • valkosipulia oman maun mukaan
  • 1 prk ruokakermaa
  • 2 porkkanaa
  • tomaattipyrettä
  • fetaa
  • 1 rkl soijaa
  • mausta oman maun mukaan; suolaa, pippuria, parprikamaustetta, chiliä, basilikaa
Laita soijarouheet imeytymään 4dl tomaattimehua noin 30 minuutiksi. Pilko sipulit ja kuullota ne. Lisää soijarouhe ja porkkanaraaste. Lisää loput tomaattimehut ja kerma. Mausta ja anna muhia hetki. Lisää feta ja keitä pasta. 
 
Tarjoiltiin tuorepastan, juustoraasteen ja rucolan kera :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti