keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Vappu valmisteluja

Kohta on jo vappu! Aaton joudun olemaan töissä, mutta vappupäivänä ollaan ihan omalla porukalla. Vielä en tiedä mitä kivaa keksitään, mutta simaa pitää silti aina olla. Ja itsetehty sima on ihan parasta! Niinpä pistin siman eilen käymään ja tänään pääsin jo pullotushommiin. Siman tekeminen on NIIN helppoa, että sitä pitäisi tehdä useamminkin, eikä vain vappuna. 

Kolme 1,5 litran pulloa tulee tällä ohjeella; 

 Vappusima
  • 4 l vettä 
  • 2 sitruunaa
  • 1 pussi fariinisokeria (itse pidän tummemmasta simasta, joten käytän pelkkää fariinisokeria, jos haluaa vaaleampaa kannattaa laittaa puolet fariinisokeria ja toinen puoli tavallista hienoa sokeria)
  • herneen kokoinen pala hiivaa
Tee sima isoon kattilaan tai sankoon yms. Pese sitruunat hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi. Kaada vesi sokerin ja sitruunoiden päälle. Sekoita. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää sitten pieni pala hiivaa. Anna olla vuorokausi huoneenlämmössä kannen alla. Seuraavana päivänä laita hyvin pestyihin pulloihin teelusikallinen sokeria pohjalle ja lisää rusinoita oman maun mukaan. Pullota sima. Huoneenlämmössä sima valmistuu muutamassa päivässä, kylmässä noin viikossa. Tarkkaile rusinoita. Kun sima on valmista, rusinat nousevat pintaan. 
Älä laita korkkeja liian tiukkaan kiinni, etteivät pullot räjähdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti