lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kruunuvuori

Voi nenä että harmittaa, kun muutettiin sieltä laajasalosta. Viimeisellä viikolla kun asuimme vielä siellä päädyin netissä sivuille missä minulle selvisi paikka nimeltä kruunuvuori. Ja se on niin lähellä sitä missä asuimme ennen. Olisin voinut lenkkeillä Onnin kanssa siellä millä mitalla, vaikka joka päivä. Mutta ei. Minun tuurilla koko paikka selvisi vasta liian myöhään. 

Nyt siitä on tullut minulle melkein pakkomielle. Koitan selvittää siitä kaiken mahdollisen. Luin jo paikasta kertovan kirjan. Ensiviikolla olen menossa tutkimaan sitä. En malttaisi millään enää odottaa, mutta en uskalla mennä yksinkään, sen verran jänishousu olen. 

Kruunuvuori on siis vanha huvila-alue, joka on perustettu joskus 1905- vuoden paikkeilla. Siellä on monia oman onnensa nojaan hylättyjä huviloita sekä muita pienempiä rakennuksia esim. sauna sekä kanala. Aivan pakko siis päästä tutkimaan. Jännittävää siitä tekee myös se, ettei sinne ole mitään tiettyä osoitetta vaan metsänsiimekseen on itse löydettävä. Paikka on aika aavemainen hautakivineen ja hylättyine taloineen, jossa osassa on vielä huonekalujakin. Öisin en sinne ainakaan heti uskaltaisi. Joskus aikoinaan siellä on jopa kauhuelokuva kuvattu, jolloin sinne on jäänyt myös kauhurekvisiittaa. Mutta on siellä myös ihan oikea hukkuneen muistolaattakin, eli oikeasti tapahtunut kauheita. Kruunuvuoressa on myös lampi, joka on öisin usvan peitossa. Huiii.

Nyt on kiire päästä sinne käymään, sillä Kruunuvuoreen suunnitellaan uutta asuinaluetta 10 000 helsinkiläisellä. Plaah. Kaikki jännä pitää pilata :(( Onneksi asuinalueen arvellaan olevan valmis joskus 2030-tienoilla, joten enköhän ehdi siellä ainakin muutaman kerran vierailla. 

 Löysin kruunuvuoresta kertovan kappaleen; 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti