maanantai 1. huhtikuuta 2013

Muchos nachos

Ollaan koitettu kokkailla nyt laktoosittomia ja vehnättömiä ruokia. Lisäksi tämänhetkisen tilanteen huomioon ottaen iso plussa on, jos ruoan valmistukseen ei tarvitse käyttää hirveästi aikaa ja eri astioita. Tästä syystä päädyttiin kokkaamaan nachopaistosta. Oli hyvvää vaikka ihan omasta päästä sovellettiin :)

Kuvat eivät ole ihan super hienoja, sillä ahmattina olin jo syömässä kun toinen sitten ihmetteli "etkö ota tästä edes kuvaa? "  Otinhan minä sitten :D Hyvää oli ja riittää joko useammalle syöjälle tai kahdelle useammaksi päiväksi :)



Nachopaistos


  • 1 pussi nachoja
  • 1 pussi juustoraastetta
  • 1 purkki ranskankermaa 
  • paketti jauhelihaa
  • taco-mausteseos
  • 1 tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • jalapenoja
Salsa: 
  • 2 kypsää tomaattia
  • 1 paprika
  • valkosipulia
  • 1 iso punasipuli
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • suolaa, pippuria, sokeria
  • liraus balsamicoa
  • liraus öljyä
  • vampyree- savustettu valkosipuli chilipyrettä oman maun mukaan
  • death- saucea oman maun mukaan 
  • Sambal oalekia oman maun mukaan

Valmista salsa ensin. Pilko kaikki ainekset pieniksi paloiksi kulhoon ja valmista oman tulisuus asteen mukaan. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon pavut ja tacomauste sekä vesi ohjeen mukaan. Anna porista muutama minuutti niin, että seos ei ole vetistä. Sitten  nachot pohjalle, päälle jauhelihaseos jonka päälle jalapenoja oman maun mukaan. Lopuksi salsa päälle ja kuorrutetaan juustoraasteella. Koko komeus uuniin siksi aikaa, että juusto sulaa eli noin 15 minuutiksi. Tarjoillaan raikkaan salaatin ja ranskankerman kera :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti