torstai 11. huhtikuuta 2013

Hernerokkaa

Torstain kunniaksi meillä nautitaan hernekeittoa. Yleensä meillä syödään sitä purkista lämmitettävää hernekeittoa, mutta koska eilen vietin vapaapäivää tein ihan itse kattilallisen omaa soppaa. Helppoa kun mikä, mutta vaatii sitä aikaa jonkin verran. Tämä hernekeitto poikkeaa myös tavallisesta hernarista, sillä se on tehty jauhelihasta possun sijaan, sillä se ei ole mikään oma suosikkini. Ohje on alunperin muistaakseni K-kaupan Ruoka-lehdestä.

Jauhelihahernekeitto

500g kuivattuja herneitä
2 l vettä
3 porkkanaa
2 sipulia
200g selleriä
suolaa, mustapippuria, meiramia
400g jauhelihaa

Liota huuhdotut herneet yön yli runsaassa, kylmässä vedessä. Kaada vesi pois ja lisää 2 litraa uutta vettä seuraavana päivänä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki. Kuori vaahto pinnalta. Pilko porkkanat, selleri ja sipulit ja lisää pataan. Mauta suolalla ja pippurilla. Keitä 1 1/2h. Ruskista jauhelija ja lisää keitoon. Keitä vielä 1h. Lisää lopuksi meirami. Tarkista maku ja nauti näkkileivän kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti