maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kohota minut ylös


Eli Tira mi su. Olen katsonut joka jakson Mastercheffiä, ja nyt siinä kokelaat tutustuvat italialaiseen ruokaan. Kilpailijat joutuivat kaksintaistelussa tekemään nopean tiramisun. Tässä on minun reseptini nopeaan misuun. Tämä todellakin on se nopeaversio, ilman kananmunia ja muita hienouksia, mutta makumaailma on täysin sama ja minun makuuni ainakin toimii! Tämän pyöräyttää käden käänteessä, ainoa mikä vaatii hieman aikaa ja malttia on, että antaa misun maustua jääkaapissa ainakin muutaman tunnin, mielellään yön yli, jolloin maut ovat ehtineet muhia oikeanlaisiksi.

Minun mielestäni tiramisu on maailman paras jälkiruoka. Sitä ei vaan voita mikään. Hyvinä kakkosina tulevat panna cotta ja creme brylee. Italialaiset osaavat kyllä ruuan laiton, sieltä tulee niin paljon suosikkiruokiani; pizzat, pastat, risotot ja polenta, parmesaani, tomaatti & mozzarella, unohtamatta aitoja jäätelöitä :P Jokupäivä haluaisin tehdä ruokamatkan Napoliin ja päästä syömään aitoa oikeaa pizzaa :)) 

Joskus pitäisi kyllä tehdä tiramisu ihan ajankanssa ja pitkänkaavan mukaan. Oikeaan tiramisuunhan tulee kissankielikeksejä, eli savoiardi-keksejä ja mascarpone-juustoa sekä Marsala-viiniä.

Tässäpä vielä malttamattoman kokin tiramisu-ohje. Nyt siis näin; 

2 valmista kakkupohjaa
1 prk kermaa
1 prk tuorejuustoa 
(maustamatonta, mutta voi käyttää esim. appelsiinia jos haluaa vaihtelua)  
kaakaota
2 kuppia vahvaa kahvia
kahvilikööriä
sokeiria, vaniljaa

Keitä kahvi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto siihen. Seosta ei saa vaahdottaa liian  tönköksi, vaan sen on hyvä olla kevyttä ja ilmavaa. Mausta oman maun mukaan sokerilla ja vaniljalla.
Laita ensimmäinen kakkupohja piirakkavuuan pohjalle ja kostuta kahvi-likööriseoksella. Päälle kerros kerma-tuorejuustomassaa ja taas kakkupohja, joka kostutetaan. Lopuksi taas kerma-tuorejuustoseos, joka koristellaan kaakaojauheella. Tähän siis sitä aitoa kaakaota, ei mitään Oboyta. Sitten vaan koko komeus jääkaappiin ja odotellaan. Tarjoillaan kahvin kanssa hyvässä seurassa:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti