tiistai 29. tammikuuta 2013

Teeholisti



Meillä juodaan teetä. Paljon teetä. Tee lämmittää ja rauhoitttaa. Kaapista löytyy 15 pussia erimakuisia irtoteepakkauksia ja lisäksi monia teepusseja. Heti aamulla ensimmäisenä kun sängystä noustaan niin laitetaan tee porisemaan. Ja se tee porisee myös päivällä ja illalla. Teeholistin tärkein ystävä on teenkeitin, tosi kätevä! Samoilla teelehdillä voi hyvin tehdä kaksi pannullista teetä, pannussa tee myös pysyy pitkään lämpimänä. Tefalin magic tea-pannu toimii melkein kuin kahvinkeitinkin, ja tekee hyvää teetä! Teenkeitin on ihanan vaivaton, naps vain ja pannu osaa kuumentaa teen oikeaan lämpötilaan eikä tee haudu liian kitkeräksi. Parhaiten keitin sopii mausteisille ja mustille teelaaduille, mikä sopii hyvin minulle sillä niitähän meillä lähes aina nautitaan.

Itse en juo kahvia laisinkaan vaan pärjään pelkällä teellä. Vihreästä teestä en pidä yhtään, se maistuu pelkältä tiskirätiltä, joten vaikka se olisi miten terveellistä ja laihduttavaa niin meillä ei sitä keitellä. Sen sijaan kaikki roibos-teet ovat aina hyviä ja koska niissä ei ole kofeiinia niitä voi hyvin juoda iltaisin menettämättä yöunia. 

Eniten meillä kuitenkin juodaan mustaa teetä. Omaan teeheni lisään maitoa, pidän tästä englantilaisesta tyylistä. Vielä kun saisi muutaman skonssin ja teeleivän niin voisin alkaa viettämään kello viiden teetä. Aivan ihana olisi päästä Englantiin viettämään oikeaa afternoon tea- hetkeä kaikkine herkkuineen.


Omat tämän hetkiset teesuosikit ovat Nordqvistin Valkoinen karhu; ihana valkoinen tee, joka on maustettu mustikkamuffinssin aromilla. Teetä  juodessa voi ihan  kuvitella syövänsä muffinssia, joten loistava juoma makean himoon! Toinen lemppari on löytyi Hakaniemen pienestä intialaisesta ruokakaupasta. Spiced Tea: indian masala blend on maustettu kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä ja mustapippurilla. Ihanan mausteista :P 

Lisäksi meidän kaapista löytyy monta Clipperin teelaatua. Kaikki Clipperit ovat todella hyviä ja ne pakkaukset ovat niin ihania. Samoin kuin Marks & Spencerin teepaketit. Todellisia keittiön kaunottaria. Ja makukin niissä on todella hyvä. Miltä kuulostaisi esim. raspberry vanilla with a hint of rose, todella namia! Näitä hamstraan mukaani joka kerta kun käyn Tallinnassa.

2 kommenttia:

  1. Entäs sitten Ricola-yrttitee? Helppoa, nopeaa ja hyvää!

    VastaaPoista
  2. Sitä pitää kyllä ostaa heti kun bongaan jostain! :P

    VastaaPoista