tiistai 22. tammikuuta 2013

Oi Intia

Eilen ei jaksettu tarttua kauhan varteen vaan suunnistettiin sunnuntaipöperölle kaisaniemen Namaskaar expressiin intialaiselle. Paikkanahan tuo ei ole kovin kummoinen, mutta ruoka on mitä suurinta parhautta eikä tarkoituksena ollutkaan mennä minnekään kolmen ruokalajin illalliselle, vaan saada maha täyteen. Ainoa huono puoli näissä buffeteissa on, että aina se maha tulee liian täyteen. Koskaan ei osaa lopettaa sopivaan aikaan. Kummasti jostain ilmestyy uunituoretta naan-leipää, jota on sitten käytävä vielä hamstraamassa ja lipsittävä viimeiset kastikkeen rippeet siihen.
 
Intiasta tulee tämän tytön lemppariruuat. Samoin kun nepalista. Ne on niin lähellä toisiaan etten oikein keksi mitään eroa :)) Kylmänä talvipäivänä intialainen sopii kuin nenä päähän kaikkine lämmittävine mausteineen. Ja vaikka ruoka on ihanan mausteista, sen ei aina tarvitse olla tulista. Oma suosikkini tuolla on lammascurry. Kaisanimen Fenniakorttelista löytyy myös Namaskaarin lisäksi Happines thaibuffet (suosittelen! Monesti vaan aivan liian täynnä), Noodle bar ja  City china, eli monen maalaista ruokaa voi valita. Kävin eat.fi:ssä katselemassa ja ihmettelin kun Namaskaar on saanut siellä niin huonot arvostelut. Useasti siellä käyneenä voin todeta, että ruuan taso siellä  hieman vaihtelee. Luultavasti johtuu siitä, mihinkä aikaan on menossa syömään ja minä päivänä, onko ruoka seissyt esillä jo pidempään vai vasta valmistettua. Joten suosittelen tarkastamaan tämän aina paikan päällä. Vieressä on kuitenkin useita muita buffetteja mistä valita joten nälkä lähtee jokatapauksessa varmasti. Buffetin hinta 8,90€ ei ainakaan lompakkoa paljon kuihduta.

Itse ainakin rakastan kaikkia etnoruokia ja niiden iso kirjo onkin Helsigissä parhautta. Jos nyt pitäisi muuttaa takaisin Kuopioon niin kovasti jäisin kaipaamaan kaikkia pieniä kreikkalaisia, intialaisia, kiinalaisia, nepalilaisia, meksikolaisia, thaimaalaisia ja turkkilaisiapaikkoja.

Kerran Kuopiossa löydettiin paikka mistä sai tilata kotiin intialaista. Päätettiin silloinkin tilata sunnuntai evääksi inkkaria, joka oli vielä Helsingin hintoihin verrattuna aika kallista, lähemmäs 15€. Kun ruoka sitten odottelun jälkeen ilmestyi kotiin niin siitä puuttui riisi kokonaan! Ei tajuttu, että tilattiin pelkät kastikkeet ja riisi olisi pitänyt tilata vielä erikseen. Joten eikun kotona vaan riisikattila kiehumaan. Voin luvata että itekin vähän kiehuin siinä vaiheessa :D

Ihana kisu mietteineen löytyi hesarista

3 kommenttia: