torstai 11. kesäkuuta 2015

Minne mennä nyt Helsingissä


Haagassa sijaitsee ihana alppiruusupuisto, jossa kukkii tällä hetkellä hurjasti erilaisia alppiruusuja. Viime vuonna kävimme juhannuksena ensimmäistä kertaa puistossa, jolloin suurimman osan paras kukinta-aika oli jo ohi, joten tästä viisastuneena kävimme tänä vuonna siellä aikaisemmin. Alkukesä ei ole kuitenkaan ollut yhtä lämmin kuin viimekesä, joten kaikki alppiruusut eivät vielä siellä kukkineet. Veikkaisin että puistossa ehtii nauttimaan kukkaloistoista vielä juhannusviikon ja ainakin viikon sen jälkeen :)Alppiruusujen lisäksi alueelta löytyy alppiruusujen sukulaisia atsaleoja.

Kahdeksan hehtaarin kokoiseen puistoon on istutettu yhteensä 3000 alppiruusuristeystystä yliopiston tutkimustarkoituksiin. Ensimmäiset alppiruusut istutettiin vuonna 1975. Helsingin yliopiston kasvijalostustieteen laitoksella suoritettiin vuosina 1973-1979 alppiruusujen risteytysohjelma, jonka tuloksena syntyi 499 uutta risteytystä. Helsingin alppiruusupuiston lajeista kaupalliseen tuotantoon pääsi toistakymmentä kappaletta ja niitä on ollut myynnissä vuodesta 1990 lähtien. Näitä lajeja ovat mm. Haaga ja Helsingin yliopisto, joita muistan itsekin myyneeni useampia eri puutarhakaupoissa.

 






















Alue on jaettu kahteen osaan; etelään ja pohjoiseen. Ikivihreät alppiruusut kasvavat eteläosan vanhemmassa osassa.  Puistossa kulkee pitkospuita, joita pitkin pääsee ihastelemaan suoalueen kasveja. Alueelta löytyy mm. suopursuja, joiden ihana tuoksu on huumaava <3 


















Viime juhannuksena puistossa oli meidän lisäksemme vain muutama vierailija, mutta nyt puisto kuhisi ihmisiä. Paljon lenkkeilijöitä, koiran ulkoiluttajia sekä tietenkin kukkien ihastelijoita. Puistoon voi ottaa omat eväät mukaan, sillä sieltä löytyy muutama pöytä, jossa voi nauttia eväistä. Eväitä kannattaa pitää kuitenkin silmällä, sillä puistossa asustaa paljon ihania kesyjä oravia.


Alppiruusupuistoon pääsee näppärästi bussilla, sillä 550-bussin Eliel Saarisen tien-pysäkiltä puistoon on vain muutama metri. Puisto tunnetaan myös nimellä rodopuisto tai rhodopuisto. Ja ei kun paikan päälle ihastelemaan!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti