maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kesäpäivä

Juhannuspäivän harmaus ja sade katosivat onneksi jo sunnuntaina. Päätetimme ottaa suunnan kohti Taka-Töölöä. Opiskelijana lomabudjetti ei päätä huimaa, joten tänä kesänä päätin ottaa teemaksi tutustua omaan kotikaupunkiini. Niinpä päivä turistina Töölössä kauniina kesäpäivänä ei ollut ollenkaan huono idea :) Huomattiin myös, että aika moni muukin oli saanut saman idean, tosin monet näistä oli oikeita turisteja, japanilaisia ja venäläisiä oli bussilasteittain.

Kunnon turisteina kävimme tietenkin tutustumassa Sibeliuksen puistoon ja Sibelius-monumenttiin. Jostain syystä sitä ulkomailla reissattessa koluaa kaikki kaupungin nähtävyydet, mutta omilla nurkilla ne jää tekemättä. Sitä kulkee arkena vain koulun ja maitokaupan väliä. Mutta onneksi on loma, jolloin on aikaa korjata tämä vääryys :)  


Onkin muuten aika hyvä aika tutustua Sibeliukseen, sillä nyt vietetään Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivää eli oikein juhlavuosi menossa! Tänä vuonna järjestetään paljon erilaisia juhlavuoden tapahtumia Suomessa, mutta myös ulkomailla. Sibeliukseen ja häneen liittyviin tapahtumiin voi käydä tarkemmin tutustumassa täällä.


Sibeliuksen puiston jälkeen kolotti pullahammasta, joten ainoa oikea suunta oli Regatta. Ihana, omaperäinen pieni kahvila merenrannassa. Paikallisten sekä turistien suosima kohde, ja taisi olla ensimmäinen kahvila missä olen nähnyt niin pitkät jonot. Mutta onneksi jono eteni nopeasti ja tuoretta pullaa riitti kaikille halukkaille. Kahvia saa santsata ja siitä saa jopa 5 senttiä takaisin!


Regatassa oli hauska seurata turisteja, jotka söivät korvapuusteja haarukalla ja veitsellä :)Regatta on auki vuoden jokaisena päivänä, mutta ehdottomasti parhaimmillaan se on kauniina kesäpäivänä. Kannattaa käydä jos Helsinkiin eksyy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti