keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kylässä

Junaseuralainen matkalla mummolaan

Tässäpä muutama räpsy viikon mittaiselta Kuopion reissulta Onnin kanssa. Viikko siis punkattiin äidin sohvalla. Päivät luettiin väitöskirjoja ja illallalla tehtiin mitä milloinkin; käytiin leffassa, lenkillä tai uimassa. Ei siis ihan oltu vielä täysin lomalla, mutta melkein kuitenkin :) Ja omasta arjesta ainakin pääsi kokonaan irtautumaan, kun ei ollut niitä omia kotiympyröitä, joten hyviin lomafiiliksiin pääsi heti. Iso kiitos vielä emolle kestityksestä! <3

Kuopioon on tullut hirveästi uusia kahviloita, ravintoloita ja muita kauppoja, joten viikko niiden koluamiseen ei mitenkään riittänyt. Ehdin kuitenkin käydä syömässä mm. Top Chef kaksintaistelu voittajan Anssi Kantelisen Urban-lounasravintolassa. Katossa roikkui top chef- kisan hieno kokintakki ja lounaaksi oli jättisuuria lihapullia kookoskastikkeessa. Enpä ole aikaisemmin semmoista maistanut. Äitikin oli tehnyt minua varten lihapullia ja kyllä ne minun makuuni oli paljon parempia :)
 



Kahvila Houkutus oli siirtynyt uusiin tiloihin ja kävimme siellä kakkukahveilla. Sieltä sai kuulema erittäin hyvää kahvia. Itsehän en kahvia juo, joten täytyy luottaa seuralaiseen :) Tuo yllä oleva kakku oli muistaakseni minttusuklaa-salmiakkikakkua. Hyvää, mutta aika erikoista.


Valkeisenlammella oli hyvä käydä Onnin kanssa lenkkeilemässä. Tuolla olin yhden kesän itsekin töissä hoitamassa lammen ympäristöä. Ehdottomasti yksi lempipaikoistani Kuopiossa. Nyt käytiin siellä ottamassa Onnista synttärikuvia.


Äidin ollessa töissä leivoin Onnin avustuksella kolmenlaisia pullia; voisilmäpullia (omia lemppareita), korvapuusteja (äidin lemppareita) sekä ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin tehdä kookospullia. Kookospullista tuli hyvänmakuisia, vaikkei ehkä maailman kauneimpia pullia. Pitää vielä kehitellä netistä löytämääni reseptiä.

Lauantaina menimme leffaan katsomaan Tomorrowland- elokuvaa. Oli hyvä! Sitä ennen kävimme kuitenkin syömässä burgerit King´s Crownissa missä on varmasti Kuopion parhaat hampurilaiset. Viimeksi söimme siellä nyhtönaudasta tehdyt burgerit, mutta niitä ei valitettavasti listalta enää löytynyt joten tällä kertaa itse otin kana-vuohenjuustoburgerin ja äiti surf and turf open burgerin, jossa oli pihvin lisäksi jättirapuja. Hyviä olivat nämäkin ja niin isoja, etttei jälkiruuasta voinut kuin haaveilla.

Kerrassaan hyvä viikko siis!


1 kommentti:

  1. Ja kiva viikko olikon, kiitos itsellesi, Suvi 😊
    muuten nämä kuvat ovat tosi hyviä niihin uudempiin verrattuna, onkohan kameran linssi rikki/likainen?

    VastaaPoista