perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kesän kevyt herkku

Taas kaikki hyvät sarjat telkkarista päättyvät ja tilalle tulee vanhat sarjat uusintoineen. Lomalla olen ehtinyt näitä uusintoja katsomaan toisella silmällä, ja etenkin vanhoja Jamie Oliverin jaksoja. Näistä muuten oma innostukseni aikoinaan ruuanlaittoon lähti :) Yhdessä jaksossa Jamie tekee super helpon sorberin jääkaapin jämistä, tarkoituksena vähentää ruokahävikkiä.

Itse olin ostanut aikaisemmin muihin tarkoituksiin pakaste mangokuutioita sekä kookosjugurttia. Sitten muistin tämän Jamien simppelin reseptin ja oli pakko kokeilla onko se oikeasti niin näppärää miltä vaikutti. Ja olihan se! 

Tämä on ehdoton kesäherkku kuumia kesäpäiviä raikastamaan (sitten joskus kun ne kuumat kesäpäivät ensin koittavat). Mutta maistuu hyvältä myös viileämpinäkin päivinä. Eikä ole lisättyä sokeria, joten tätä voi syödä hyvällä omallatunnolla :) Tämä ohje on siitä näppärä, että tähän voi käyttää mitä vain jäisiä hedelmiä/marjoja mitä pakkasesta sattuu löytymään. Nyt vain pakkanen tyhjäksi ja sorbetteja surauttelemaan.

Kookos-mangosorbetti

1 pss mangokuutioita
kookosjugurttia (ohjeessa käytettiin tavallista luonnonjugurttia, myös kreikkalainen/turkkilainen jugurtti sopii tähän) 
hunajaa oman maun mukaan makeuttamaan

Tämän helpompaa ohjetta ei varmaan ole. Purkin pohjalle jäiset mangot, hieman hunajaa makeuttamaan ja muutama ruokalusikallinen jugurttia. Sitten vain sauvasekoittimella/tehosekoittimella kaikki sekaisin. Sorbetti on samantien valmista syötäväksi ja loput voi pakastaa seuraavia herkkuhetkiä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti