sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Loma laitumilla

 





















Ensimmäinen lomaviikko alkaa olla pulkassa. Ja tietenkin loma piti aloittaa ansaitsemallaan arvokkuudella eli skumppapullolla :) Perjaatteessa lomalla ollaan tässä jo kaksi viikkoa oltu, tai kun viralliset lähiopetuspäivät tältä keväältä loppuivat niin hypättiin heti Onnin kanssa Kuopioon vievään junaan ja vietettiin siellä jo viime viikko. Etätehtäviä kun pystyy onneksi tekemään mistä käsin vain, ei tarvitse aina kotona yksin istua. Niinpä päästiin äidin luokse kylään. Viime sunnuntaina tultiin takaisin kotiin ja maanantaina purin kassit ja pakkasin uudelleen, sillä otettiin suunta vielä mummin luokse Vääksyyn. Tässä isoimmat syyt pienoiseen blogitaukoon.

Mutta täällä ollaan taas ja koitan ahkerasti jälleen päivittää tätäkin saittia. Kuopiossa ja Vääksyssä ei kummassakaan ollut kunnollisia laitteita matkassa, jotta olisi voinut tätä päivitellä, mutta kuvia tuli senkin edestä otettua, joten enköhän saa tännekin muutaman kuvan matkoilta tallennettua :) 

Ihanaa on aina lähteä reissuun, mutta Ah miten se onkin niin ihanaa tulla aina takaisin kotiin. Nyt en ihan hetkeen meinaakaan kotoa minnekään kauas lähteä. Oma sänky ja omat tavat <3 Kissat olivat hoidossa, sillä aikaa kun Onnin kanssa reissasimme, joten kotiin tultua päätin vielä säiden suosiessa pestä parvekkeen lasit kirkkaiksi, sillä kissojen ollessa kotona se on aivan mahdoton tehtävä. Kävin myös Plantagenilta ostamassa lisää kesäkukkia ja yrttejä parvekkeelle. En viitsinyt niitä ihan hirveästi vielä ennen reissuja ostella etteivät sitten kuole raukat yksinäisyyteen. Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä myös perunoiden viljelyä parvekkeella. Saa nähdä saadaanko niistä uusia perunoita, ihan itse kun siemenperunatkin kasvatin.  

Tuntuu, että vanhuksiin liittyviä kirjoja, esitteitä ja muita lippulappuja notkuu kotona siellä täällä. Kouluun liittyvät kirjat sain vihdoin palautettua kaikki kirjastoon, sillä maanantaina sain palautettua viimeisen koulutehtävänkin. Nyt saa luvan nauttia tästä kuusta ja ottaa rennosti. Heinäkuussa alkaa sitten kesätyöt, minkä jälkeen onkin aika palata kouluun. Mutta nyt nautitaan!

Tänään on vietetty minun nimppareita, joten sen kunniaksi tekaisin Voikukkapelto-blogin ohjeella maailman parhaan raparperipiirakan. Ja on muuten ehkä nimensä veroista ja maailman parasta raparperipiirakkaa =P Kannattaa testata, oli älyttömän helppo tehdä! Ohjeen löytää täältä. Itse sain sopivasti mummilta Vääksyn reissulta raparperit matkaan, loput paloittelin pakkaseen toista piirakkaa odottamaan. Yleensä en ole mikään suuri raparperin ystävä, mutta tämän piirakan mehukkuuden salaisuutena on kondensoitumaito, joka tekee siitä niiiin herkullista. Nam! Pitää varmasti kehitellä tuota reseptiä vielä ja testailla sen toimivuutta myös muilla täytteillä. Mustikoilla tai puolukoillakin voisi tulla aika hyvä :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti