sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Herkkuhetki

Enpä muista hetkeen syöneeni niin hyvin kuin eilen. Kävimme nauttimassa Hakaniemen säästöpankinrannassa sijaitsevassa Meripaviljongissa ihanat herkut pitkän kaavan mukaan. Sää suosi meitä, ihana oli syödä meren päällä ja katsella ulkona viilettäviä veneitä ja suppaajia. Paikan sisustus oli ihanan rento, eikä tullut yhtään semmonen pönötys-olo mitä etukäteen olin pelännyt. Alkuun otimme lasit skumppaa, alkuruuaksi valitsin Hakaniemen juustoa, pääruuaksi sain kauan himoitsemaani kuhaa ja jälkiruuaksi vielä creme bruleen. Ainoa miinus paikassa oli tuo ihana ilma, joten hieman hiki tuli ikkunan vieressä istuessa ja kuvaaminen oli hankalaa, kun jokaiseen kuvaan tahtoi tulla oma varjo.  Mutta siis ihana paikka, suosittelen!

Täytyy sanoa että alkupala oli niin erikoinen, tai sellainen johon tämä martta ei ole tottunut etten ihan tunnistanut lautaseltani kaikkia ainesosia. Missä oli luvattu päärynä? Olivatko nuo alla olevat sipsit/lastut sitä kirsikkaa? Mutta hieno annos oli kyllä! En ole näin hienoa alkupalaa saanut ikinä, oli pehmeää, rapeaa, kovaa, suolaista ja makeaa. Kaikkia vastapareja niinkuin hyvässä annoksessa kuuluu ollakin. Kyllä kelpasi :P 

Alkupala: Hakaniemi-punahomejuustoa, kirsikkaa, päärynää, sydänsalaattia ja sokerisuolattuja saksanpähkinöitä

Pääruoka: Piparjuuren kera paistettua Imatran kuhaa viinivaahtokastikkeessa ja sitrusperunaa.
Kuha-annoksessa kaikkein hauskin tuttavuus oli sitrusperuna. Sopi loistavasti kalaruuan kaveriksi, semmoista kun oppisi kotonakin tekemään :)


Jälkiruoka: Mesimarja creme-brulee.
Täytyy sanoa, että vaikka kaikki syömäni ruuat olivat super hyviä niin jälkiruoka oli kyllä ehdottomasti parasta ikinä. Niin hyvää. Rapsakka kuori ja ihanan pehmeä vanukas sisällä. NAM. Päällä oli vielä ihania rakeita, jotka poksuivat suussa hauskasti. Tätä kokeilen varmasti kotonakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti