sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Erilainen pizzeria

Tämän pizzerian kanssa kävi samoin kun Kruunuvuorenkin kanssa. Ensin asuu Laajasalossa aivan vieressä tietämättömänä ja kun muuttaa pois kuulee tämmöisistä helmipaikoista, kuten pizzeria Fornitaly. Itse sain tietää kyseisestä paikasta Nyt-lehden ansiosta. Taisi olla viime talvi. Fornitaly on kuitenkin erilainen pizzeria, siellä ei ole sisällä ollenkaan asiakaspaikkoja, joten paikalliset asukkaat kipaisevat nopeasti hakemassa pitsat koteihinsa, kauempaa tulleet nauttivat omat pitsansa sitten pihalle. Ei huono vaihtoehto sekään, mutta talvella ei oikein toimi. Joten oli odotettava kesää ja piknik-kelejä. 

Viime perjantaina vihdoin koitti tällainen piknik-keli ja päätimme lähteä viimeisen lomapäivän kunniaksi Jollakseen testaamaan kehuttuja pitsoja. Fornitaly sijaitsee ihan Jollaksen perukoilla vanhassa navetassa. Fornitalyn työntekijät ovat kuten nimestä voi päätellä italialaisia, eli aitoa italialaista pitsaa tiedossa. Ei siis ananaspitsaa x) 

Itse päätän tilata Bufalan (10,00€), jossa on tomaattikastiketta, mozzarellaa, mozzarella di buffalaa sekä basilikaa. Matkaseuralainen otti Diavolan (11€), joka sisältää tomaattikastiketta, mozzarellaa, tulista salamia, sipulia ja grillattua paprikaa. Mukava italialainen myyjä lupaa tuoda valmiit pizzat meille ulos valmiiksi leikattuina. 



Leiriydymme jonkin vanhan kiviaitan kylkeen. Paikalla on monia muitakin herkuttelemassa pizzalla. Pihalla käy aika vilkas trafikki kokoajan, sillä pitsan hakijoita on paljon. Miljöössä ei ole kyllä valittamista. Navetalta näkyy Jollaksen kartano. Pitsoja odotimme kaksikymmentä minuuttia, jonka jälkeen pääsimme herkuttelemaan. Aivan ihania pitsoja! Kaukana niistä pizzerioista, joista tilataan krapulassa kotiinkuljetuksella pitsaa.


Pitsojen jälkeen haluan käydä vielä tutkimassa Jollaksen kartanoa ja kartanon maita. Löydämmekin ihanan rantasaunan meren rannasta. Tuonne kun pääsisi lämpimänä kesäiltana!

Fornitaly avoinna perjantaina : 16:00 - 20:00 ja  lauantaina 13:00-19:00









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti