lauantai 27. kesäkuuta 2015

Metsän antimia

Kirjoittelinkin jo aikaisemmin uudesta tuttavuudestani nokkosesta. Ihastuin nokkoslettuihin niin kovasti, että päätin nokkosen olevan tämän vuoden uusi raaka-aine, jota opin syömään. Olenkin lettujen jälkeen kokeillut tehdä nokkosesta myös pestoa ja siitäkin tuli super hyvää! Ja erittäin helppo tehdä. Seuraavaksi listalla ovat nokkospiirakka sekä nokkosrisotto.

Nokkospesto

Nokkosia oman maun mukaan (itse laitoin hevi-pussillisen)
vajaa 1 dl parmesaania raastettta
vajaa 1 dl pinjansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
pippuria
sitruunamehua

Kiehauta ensin nokkoset nopeasti. Kaada vesi pois ja puristele ylimääräinen vesi nokkosista. Paahda pinjansiemenet nopeasti pannulla ja raasta parmesaani. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta. 

Itse nautin peston pastan, luumutomaattien ja fetan kera. Herkullista ja helppoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti