maanantai 22. heinäkuuta 2013

Avokado


Aamusta lähtien sateista ja harmaata. Ihan luita kylmää, kun katsoo ulos sateista maisemaa. Tuntuu kuin olisi jo saapunut syksy. Kotona ei ole tekemistä, joten päätin lähteä tutkimaan kaupungin kirpputori tarjontaa. Aloitin kierroksen Vuosaaren Uffilta, seuraavaksi Laajasaloon Pelastusarmeijan kirppikselle ja sieltä suuntasin Hakaniemeen Fidaan, josta vielä Vallilaan. Aikamoinen kierros.

Kotona en halunnut enää alkaa väsäilemään pitkää ja monimutkaista ateriaa, vaan pyöräytin avokadopastan. En ollut tätä aijemmin tehnyt ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Ennen avokado on kuulunut sinne inhokki-osastoon, mutta nyt se taitaa olla vuoden raaka-aines, josta olen oppinut tykkäämään. Hyvä minä! :) Tämä ei ole se virallinen kohuttu avokadopasta-ohje, sillä halusin aloittaa tästä, joka kuulosti itselle herkullisemmalta ,sillä tässä on mm. pinjansiemeniä, joita toisessa ei ole. Ehkä siis himpun verran kermaisempaa. Ainakin kastike maistui kermaiselta ja täyteläiseltä. Aijon ehdottomasti tehdä toisenkin kerran ja kokeilla seuraavaksi sitä Safka- kirjan reseptillä tehtyä avokadopastaa, josta koko idea pastaan lähti :) Parasta tässä oli se, miten nopeasti ja helposti koko kastike valmistuu, ihan käden käänteessä. 

Avokadopasta
  • 2 avokadoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1dl parmesaania
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 dl silputtua basilikaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl pastan keitinlientä
  • suolaa, pippuria 
  • pussi tuorepastaa
Soseuta haarukalla avokadot. Paahda pannulla pinjansiemenet. Kuullota valkosipuli. Lisää avokadotahnan joukkoon siemet, valkosipuli, basilika, sitruunamehu sekä oliiviöljy. Lisää pastan keitinlientä ja mausta. Tarjoa tuorepastan ja parmesaanin kera. Nam Nam =P 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti