sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Aikamatka menneisyyteen


Lauantai vietettiin ihanassa kesäisessä Porvoossa. Pitkään pohdittiin mennäkkö laivalla vai bussilla, ja lopulta päädyttiinkin lättähattujunaan. Itse junan etsiminenkin tuntui, kuin olisi Tylypahkaan lähtenyt, sillä siitä ei ollut mitään inffoa missään, piti vain tietää mitä etsi. Juna kulkee kesällä sen verran harvoin, että se oli aivan täynnä eivätkä kaikki mahtuneet istumaan. Junalle kannattaakin suunnata hyvissä ajoin, sillä paikat menevät samantien junan saapuessa laiturille. Tunnelma oli erinomainen, kokemisen arvoinen reissu :) Vaikkakin välillä ilmastointia kyllä kaipasi, varsinkin junan ollessa täpö täysi. Välillä tuntui, että nopeammin olisi päässyt jopa jalan, mutta kauniita maalaismaisemia oli kyllä mukava seurata ikkunasta. Matkan aikana nähtiin peuroja hyppelemässä pellolla ja vastaan tulevat ihmiset vilkuttelivat junan nähdessään. Olipa reitillä muutama junabongarikin kameran kanssa. Matka Porvooseen junalla kesti tunnin verran. 

Perillä Porvoossa oltiin puoli yhden aikaan. Aurinko porotti kovasti, taisin jopa hieman palaa päivän aikana. Porvoossa meillä oli kolmisen tuntia aikaa seikkailla, ennenkuin olisi palattava takaisin junalle. Kaunis lauantaipäivä oli houkutellut kaupunkiin bussilasteittain turisteja, joten niitä näkyi varmasti enemmän kuin paikallisia. Porvoo on ilmeisesti hääparien suosiossa, sillä kolmen tunnin aikana nähtiin jopa kolme hääparia. Voisin kyllä itsekin joku päivä viettää hääni Porvoossa :) Kierreltiin ja kaarreltiin pitkin vanhaa Porvoota. Poikettiin pieniin puoteihin, nautittiin terassilla kylmistä lonkeroista ja syötiin joen rannalla kesän ensimmäiset jäätelöpallot =P Aika kului ihan liian nopeasti. Olisin halunnut tutkia vielä pidemmälle pieniä kujia. Kaupoiossa ehti vain pyörähtää, saati että olisin päässyt tutkimaan kunnolla antiikkia pursuavia latoja. 






Takaisin päin tullessa junassa oli paljon väljempää. Saimme ihan kaksistaan vallata oman loossin. Tarkoitus oli räpsiä takaisin tulomatkalla maisemakuvia, mutta olinkin niin väsynyt, että melkein nukuin koko matkan, mitä välillä junan vihellykseen heräsin. Junan rauhallisesti  heiluessa, auringon lämmittäessä ja tuulen vienosti puhallellessa tuntui kuin olisi nukkunut riippumatossa :) 



 

 





Tuliaisiksi tuotiin Porvoon paahtimon pähkinäkahvia sekä Brunbergin herkullisia mokkatryffelipatukoita
 

Ehdottomasti mennään uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti