tiistai 29. syyskuuta 2015

Kahvila täynnä kissoja

Huomasin, että olen kokonaan unohtanut kertoa Helsingin varmasti yhdestä ihanimmasta kahvilasta, nimittäin kissakahvilasta. Kissakahvila Helsinki aukesi jo heinäkuussa 15. päivä ja itse olin kahvittelemassa jo samalla viikolla heti lauantaina. Kahvilasta löytyy yksi aikuinen löytökissa Pete ja viisi pentua. Pennut olivat tuolloin heinäkuussa niin pieniä <3 Monesti olen sen jälkeen kahvilan ohi kävellyt ja  muiden ohikulkijoiden tapaan jäänyt ihastelemaan kissoja ikkunasta. Ne ovat kasvaneet niin kovasti tuosta heinäkuusta. 

Kahvilaan kannattaa varata netistä aika etukäteen, jotta pääsee varmasti haluamanaan aikana kahville. Itse pääsin kahvilassa maistamaan jo kauan haaveilemaani raakakakkua. Makuna oli tällä kertaa avokado-suklaa. Maistui aika erikoiselta, kun en ole tälläista raakakakkua ennen maistanut, menee varmasti hetki tottuessa, kun yleensä kakut ovat makeita, ja tämä ei kyllä semmoinen ollut. Kaveriksi iso kannullinen hyvää haudutettua roibos-teetä. Omien kahvilaostosten lisäksi kahvilakäynnistä maksetaan viiden euron hintainen kissanhoitomaksu, millä katetaan kissojen hoitokuluja. Kahvilassa saa kahvitella puolitoista tuntia kerrallaan. Ensin ajattelin, että eihän me tuota aikaa todellakaan tarvita, mutta nopeasti se aika jonnekin vain katosi kun näitä kissoja seurasi. Kahvilasta voi ostaa muistoksi itselleen myös tuollaisen kuvassa näkyvän kissakahvila-mukin.


Kissoista tuli otettua paljon kuvia, mutta jälkeenpäin kuvia katseltuna huomasin, että tulipahan otettua aika huonoja kuvia. Pienet pennut on niin kovia menemään ja nopeita liikkeissään, mitään kovia poseeraajia nämä eivät olleet. Harvoista kuvista löytyy kokonainen kissa, monesti vain hännänpää. 


Jos jotain miinusta pitäisi tästä kahvilasta sanoa, niin sisustus ei tuolla ensimmäisellä viikolla vielä kovin kummoinen ollut. Mutta toisaalta kissojahan tuonne mennään ihastelemaan ja niiden kanssa viettämään aikaa. Ja mitä olen kuvista ja ohi kulkiessani huomannut, on tuo kahvilan sisustuskin mennyt eteenpäin. Pitäisi varmasti tehdä uusi visiitti ja käydä katsomassa mitä sinne nyt kuuluu, nyt etenkin kun pennut ovat kasvaneet ja ovat varmasti paljon seurallisempia. Viimeksi olivat niin kovin unisia, niinkuin vauvat ovat :)


Kissojen vuoksi kahvilaan on asetettu ikärajaksi seitsemän vuotta, mikä on mielestä ihan fiksu juttu. Kahvilassa käy kuitenkin paljon asiakkaita joka päivä ja kissat asuvat siellä 24h, joten misuthan tulisivat ihan hulluiksi, jos siellä pikkulapset niitä jahtaisivat. Toisaalta kissakahvilasta löytyy säännöt, joita tulee noudattaa. Yksi säännöistä on, ettei kissoja saa nostella, jottei näiden mahat mene sekaisin. Kissojen pitää myös antaa nukkua rauhassa, silloin kun ovat nukkumassa. Kylläpä oli vaikea tätä viimeistä sääntöä noudattaa! Teki mieli mennä nuuhkuttelemaan pieniä pentuja ja paijata niiden pehmeää pentukarvaa. Huomaa miten erilailla tulee kotona omia kissoja räplättyä jatkuvasti, mutta onneksi ovat siihen tottuneet<3

Kissakahvila löytyy Kampista osoitteesta Fredrikinkatu 55, 00100 Helsinki. Kahvila on suljettu maanantaisin, jolloin kissat saavat huilata. Muuten kahvila aukeaa puoli kahdeltatoista ja tiistaista lauantaihin on auki puoli yhdeksään, sunnuntaina puoli seitsemään, joten hyvin pitäisi ehtiä kahvittelemaan. Nyt kaikki vaan kissoja tukemaan ja kahvittelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti