perjantai 9. lokakuuta 2015

Vegeä

Syyskuu vaihtui huomaamatta lokakuuksi. Lokakuussa monet viettävät lihatonta lokakuuta, mikä on minustakin hieno idea. Meidän talodessa ei kuitenkaan vietetä täysin lihatonta lokakuuta, sillä mahtavasta porokeitosta on nautittu tämäkin viikko. Sen sijaan pidän enemmän ajatuksesta, että arjessa syödään liharuokien lisäksi myös paljon kasvisruokaa. Pitkällä tähtäimellä mielestäni paljon tärkeämpää, kuin syödä yksi kuukausi pelkkää kasvista. Tosin tämähän on hieno, jos kasvisten syönti jää päälle ja liharuokien syönti jää lähes kokonaan pois.


Kirjastosta lainasin paksun Alex Niemisen ja Riikka Sukulan tekemän Vege-kirjan inspiroimaan erilaisia kasvisruokia. To-Do-listalle pääsivät mm. kurpitsa-bataatti-kookoskeitto sekä pinaatti-inkiväärivohvelit, joskin meinasin korvata tuon pinaatin nokkosella. Itse ainakin olen huomannut, että helposti sitä jumahtaa tekemään aina niitä hyväksi havaittuja samoja kasvisruokia. Meillä niitä ovat muun muassa linssikeitto ja quesadillat. Kesällä olin fiksu ja pakastin nokkosia talteen, ja näistä valmiiksi ryöpätyistä nokkosista olenkin tehnyt jo lettuja. Nopeaa, helppoa ja hyvää :) 
 
 

Tällä viikolla kehittelin jääkaapin rippeistä oman version avokadopastasta. Parmesaanin korvasin fetalla ja pinjansiemenet cashewpähkinöillä. Ja hyvää tuli tästäkin :P Yhdestä avokadosta tehty tahna riitti kahteen pasta-annokseen sekä aamupalaleipien päälle. 


Erilaiset soijavalmisteet ja pähkinävalmisteet yms. ovat lisääntyneet aivan mielettömästi kaupoissa. Omia lemppareitani ovat etenkin nämä manteli-ja kookosjuomat. Yksi ihanista uutuuksista on miestestäni tämä kookoskaakao, sillä en voi vastustaa mitään missä on kookosta :) Nykyään lihaton elämä on itseasiassa tehty aika helpoksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti