sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tallinna 2/2

Tallinna päivä 2: 
 
 
Jostain kumman syystä en saanut hotellissa kovin hyvin nukuttua, heräsin jo ennen seitsemää. Naapureita ei voinut syyttää, sillä yöllä ei kuullut pihahdustakaan mistään, tai sitten olin nukkunut niin hyvin :D Aamu alkoi hyvällä aamupalalla ja laukkujen pakkauksella. Huoneen olisi saanut pitää kahteentoista asti, mutta luovutimme sen jo yhdentoista maissa, sillä suuntasimme bussilla Rocca al mareen metsästämään syyskenkiä. Kenkiä ei valitettavasti kovasta etsinnästä huolimatta löytynyt ollenkaan. Kiertelimme Rocassa muutaman tunnin ja takaisin tulomatkalla jäimme bussista pois Kristiine-keskuksen kohdalla. Kartan avulla suunnistimme sieltä Telliskiven trendikkäälle alueelle syömään. Hieman hankalaa suunnistaminen tuntui välillä olevan, mutta löysimme kuin löysimmekin perille. Matkan varrella vastaan tuli ihana pieni punainen kissa. Kisu tuli heti puskemaan, kun rupesin sille juttelemaan. Silittelin söpöläistä aikani ja voi kun olisi tehnyt mieli ottaa se kotiin mukaan! Niin ihana pieni<3 Ihmeen kesy ja luottavainen tapaus, harmi ettei ollut kissanruokaa matkassa, Rimistä olin nimittäin pojille käynyt ostamassa ruokaa kotiin viemisiksi. 
 


Telliskivessä olisi ollut paljon erilaisia kahviloita sekä ravintoloita, mutta halusin ehdottomasti päästä testaamaan F-hoonea, sillä siitä olin jo ennestään lukenut niin paljon. F-hoone olikin todella rento paikka, tuntui niin olohuonemaiselta. Siellä oli sekaisin trendikkäät hipsterit ja lapsiperheet, koiratkin pääsi sisään. Itse tilasin fish & chips 7,90€. Kalapuikot olivat pankojauhoilla leivitettyjä lohipaloja, joten mielestäni ei mikään hullumpi hinta ollenkaan. Omani oli oikein herkkua! Furger, eli paljas burger näytti myös hyvältä, sekään ei rokottanut kukkaroa kuin reilulla kahdeksalla eurolla. Sillä aikaa kun olimme syömässä ulkona satoi kaatamalla ja salamoi. Onneksi jälleen kun astuimme ulos paistoi taas aurinko. F-hoonesta kävelimme takaisin satamaan ja haimme laukut hotellin säilytyksestä. 

 
 
 























Koko kotimatka laivassa meni laivan keulabaarissa. Saimme hyvät paikat nojatuoleissa ihan keulasta ikkunoiden ja lavan vierestä. Siinäpä olikin sitten tunnelmallista istua hämärtyvässä illassa juoden irish coffeeta kuunnellen live jazzia. Ei huono :) 

Seuraavalle kerralle jäi vielä kahvila Nurrin testaus (Tallinnan kissakahvila) sekä Patarein-vankilamuseossa vierailu. 

Kotiin tuomisiksi yllätys yllätys lähti hieman juomista. Siideri jäi ensimmäiseltä illalta ja kotiinhan se oli sitten kannettava. Pari pientä belliniä oli ostettava ihan testausmielessä. Tuo J.P. Chenetin Sparklin rose Ice edition oli ihan pakko ostaa, koska on limited edition mallia :)

 

Keittiötä muistin mausteilla. Pussillisella ruususuolaa, vähän päälle euron pussi sekä espanjan ja italian mauilla. Myös kahvi saa lisämakua Irish-makusiirapilla.


Pojille toin tarjouksesta Felix-pusseja, joka Suomessa löytyy kaupuosta nimellä Latz. Onnille löysin eläinkaupasta tuommosen dödön-mallisen puikon, joka maistuu kanalta. Meinasin napata aina lenkille mukaan, jos vaikka saisin huomioni itseeni sen avulla :)

Namuja ei passaa unohtaa! Milka-suklaat ovat ehkä parhaita suklaalevyjä mitä tiedän. Ehkä jopa parempia kun Fazerin. Reesesit ovat super hyviä, mutta hintavia. Tallinnassa paketti maksoi vain euron verran. Kitkatin määpähkinävoipatukoita hamtraan aina kotiin, kun Tallinnassa käyn. Varmasti parhaita patukoita ikinä. Naamarasvoja tuli ostettua myös aikamoinen läjä sekä hiuspuuteria, mutta ne jäi kuvista kokonaan pois. Ei siis mitään kovin kummoisia tuliaisia, mutta erittäin tarpeellisia ja käytännöllisiä. Eivätpähän jää nurkkiin pölyttymään :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti