keskiviikko 26. elokuuta 2015

Viikonloppu täynnä tapahtumia

Viime lauantaille oli kasaantunut paljon kaikkea häppeningiä. Oli pistettävä kello soimaan, ettei tulisi nukuttua liian pitkään (mitä tuskin olisi kyllä edes tapahtunut :D ), sillä päivälle oli tehty tarkka suunnitelma, että ehdittiin käymään kaikissa niissä paikoissa mitkä kiinnostivat. Lipesin heti ohjelmastani, sillä poikkesin suunnitelmistani ja jäin bussista ensimmäisen kirppiksen kohdalla pois. Mutta hei, hyvään viikonloppuun kuuluu kirppistely eikö :) Ja poikkeus oli kyllä kannattava, sillä löysin kolme! vanhaa valokuva-albumia resepteilleni. Löysin myös ihanan kultaisen mummotäkin, mutta se oli pakko jättää, sillä en voinut raahata isoa täkkiä kaupungilla mukanani. 

 
 
Keskustassa oli viimeistä päivää menossa Herkkujen Suomi- tapahtuma, sekä Syystober. Sää suosi näitä tapahtumia, sillä keli oli mitä parhain. Herkkujen Suomessa oli paljon erilaisia maakuntaherkkuja sekä lähi-ja luomuruokia. Paljon tuli maisteltua kaikkia uusia juttuja, kuten ruusun terälehtihilloa, joka ei kyllä ollut minun juttuni sitten yhtään. Kuulostaa hyvältä, mutta maistuu hajuvedeltä. Kuumana päivänä teki tietenkin mieli jäätelöä ja koska paikalla oli erilaisia artesaanijätskejä, piti niitä tietenkin maistella. Päädyin kokeilemaan siman makuista jäätelöä, sillä se oli jotain ennenkuulumatonta. Tarjolla olisi ollut myös mämmijäätelöä, jota pitää varmasti seuraavalla kerralla testata :)

 























Olimme suunnitelleet, että syömme lounaan Herkkujen Suomessa, ainoaksi ongelmaksi tulikin vain päättää mitä sitä söisi. Niin paljon herkullisia vaihtoehtoja oli paljon. Lopulta päädyimme nappaamaan täytetyt crepit. Omassani oli kanaa, salaattia ja juustoa. Hyvää oli :) Kotiinviemisiksi oli pakko ostaa Liperiläisen A-L Sorsan kotileipomon tekemiä karjanpiirakoita. Nämä ovat super hyviä, ja ostan näitä aina kotiin, kun niihin messuilla ja markkinoilla törmään. Kotona keittelin munavoin piirakoille kaveriksi, kyllä kelpasi!

 
Vuosaaressa oli pienoinen street food- tapahtuma, jonne suunnistimme myöhemmin päivälliselle. Vaihtoehtoina oli kolme ruokakärryä, joista sai hampurilaisia, korealaista ruokaa sekä kreikkalaista katuruokaa. Me päädyimme viimeiseen, eli The Alexander´sin kreikkalaisiin gyros pita aterioihin. Ihania makuja! Tykkäsin tästä kovasti <3 Tykään näistä ruokarekoista erityisesti, sillä ne tuovat mukavaa vaihtelua normitarjontaan.



Illalla piti suunnata vielä Kivinokkaan, sillä siellä KinoKivinokassa näytettiin ilmaiseksi uusi kotimainen elokuva. Elokuva paljastui Ollaan vapaita-leffaksi. Paikalle oli saapunut iso joukko ihmisiä, ja hyvää paikkaa oli aika hankala löytää, sillä koko päivän juoksemisesta johtuen Kivinokkaan saapuminen jäi aika viime tinkaan. Emme kuitenkaan olleet niitä ihan viimeisiä, vaan meidänkin jälkeen valui paikalle vielä paljon väkeä. Elokuva alkoi kymmeneltä, joten ilta hämärtyi nopeasti. Eväinä meillä oli Herkkujen Suomesta ostettuja fetapasteijoita sekä laatikko sangriaa. Välimerellinen teema siis jatkui läpi koko päivän :) Parin tunnin leffan aikana takapuoli meinasi puutua, mutta onneksi hyttyset eivät pahemmin häirinneet. Tunnelma oli kaikin puolin hieno. Ihana oli istua meren rannalla vilttiin kääriytyneenä kuun valossa ja katsella kaupungin valoja. Loppukesä ja alkava syksy on sitten ihanaa aikaa <3 Leffailta päättyi kahdentoista aikaan, jonka jälkeen oli mukava tepastella kotiin omaan sänkyyn nukkumaan. Kaikin puolin hyvä päivä! Me like <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti