sunnuntai 16. elokuuta 2015

Aarrejahdissa

Viikko on taas vierähtänyt ennätys vauhtia. Tuntuu oudolta ajatella, että töitä on enää kaksi viikkoa ja sitten koittaa paluu koulun penkille. Työpäivät tuntuvat hurahtavan niin paljon nopeammin, kuin koulupäivät. Perjantaina oli erityisen hyvä työpäivä, kun vietimme yhden asiakkaan synttäreitä ja tarjolla oli super hyvää kakkua. Kyllä passasi aloittaa viikonlopun vietto kaakulla :) 

Tänä viikonloppuna kaikki ovat kaikonneet maisemista, tai ovat suunnanneet nokkansa kohti Flow-festareita. Itse en kuulu kumpaankaan joukkoon, joten suunnittelin mukavan ja rauhallisen viikonlopun omassa seurassani karvakorvien kanssa. 

Tarkoitus oli, että nukutaan pitkään, kerta kerrankin ei tarvitse laittaa kelloa soimaan. Todellisuudessa oltiinkin sitten Onnin kanssa heti seitsemältä pellon reunassa kahdestaan töröttämässä. Mutta voi että oli kaunis aamu! Ei haitannut yhtään, että päästiin nauttimaan tästä ihanuudesta kahdestaan. Sitten hyvä aamupala rauhassa, viikko siivous, ja kymmeneltä suuntasinkin Fidaan, sillä siellä oli mylläkkäpäivät, eli kaikki puoleen hintaan. Fidasta tein mielestäni hyviä löytöjä; 6 Sorsakosken veistä 0,75€ kappale. Lusikoita minulla on jo ennestään, nyt pitäisi enää törmätä edullisiin haarukoihin. Sophie Kinsellan Hääyönaie 2€, vanha kissa-valokuvakansio 1€ sekä ruusukuppi 1€. Sen meinasin ottaa luultavasti hammasmukiksi, sillä sellaista minulla ei olekaan.
Nämä ihanuudet unohtuivat kokonaan tuosta edellisestä kuvasta. Ihana vanha Riihimäen lasi 1€. Itseltäni löytyy näitä laseja ennestään lumihiutaleilla sekä kieloilla. Näitä pallokuvioisia en ole ennen nähnyt. Pakko oli ottaa matkaan, sillä rakastan näitä vanhoja laseja. Nykyään niitä taitavat muutkin haalia, joten ne on napattava heti kun silmiin osuu :)  
Fidasta reissasin vielä Laajasalon Pelastusarmeijan kirpputorille, josta tein myös muutaman hyvän löydön. Heti ensimmäiseksi törmäsin tähän Nanny  Stillin suunnittelemaan kirsikkalasiin. Olin juuri vähän aikaa  sitten vasta lukenut näistä laseista, ennen olisin pitänyt sitä ihan normilasina. Maksoin tästä kaunokaisesta 1,2€. Tutkin hieman nettiä, ja 10€ näistä saisi pulittaa. Aikaisemmin en muista näihin kirpputorilla törmänneeni. Pelastusarmeijalta mukaan lähti myös peltinen mitta 0,4€, joka päätyy pyykinpesuaineen mitaksi. Lasipullo korkki-korkilla 0,4€ sekä tuo ihanan joulunpunainen mummontäkki. Täkki oli päivän kallein ostos 8€, mutta mielestäni ei paha sekään, sillä olen täkkihullu :D Mummotäkeissä näkee nimittäin parhaat päiväunet.

Kirppistelyn jälkeen olikin jo kova nälkä. Lounaaksi meillä syötiin lohta ja uusiperunoita kermaviilikastikkeen kanssa. Helppoa, hyvää ja nopeaa. Jälkkäriksi mansikoita ja mustikoita vaniljakastikkeella. Näissä ruuissa ei tarvitse hirveästi kikkailla, vaan kesällä simppelit ruuat ovat just niitä parhaita. Antaa makujen puhua puolestaan :P
 
Leikkaan lehdistä paljon hyvänkuuloisia reseptejä talteen, mutta ongelmana on ollut, että reseptit tuppaavat katoamaan milloin minnekin tai menevät muuten vain ryppyisiksi yms. Heti kun näin tämän kissakansion keksin, että laittaisin reseptini sinne turvaan. Kotona oli heti pakko kaivaa yksinäiset reseptit ja koota ne kansioiden väliin. Ja tadaa yhdeltä istumalta tulikin täysi kansio reseptejä. Nyt pitäisi vaan löytää näitä kansioita lisää, kaupasta kun näitä ei enää myydä. Harmi! Kirjaa selatessani huomasin, että erilaisten possettejen ohjeita on kertynyt vaikka kuinka. Jouluna teimme limepossetteja, jotka olivat hyviä ja super helppoja. Seuraavaksi voisikin kokeilla greippi tai tyrnipossettejen tekoa:)


Illaksi saikin sitten käpertyä sohvalle hyvän kirjan pariin, Jekku tietenkin vieressä tuhisten <3 Onnistunut päivä sanoisin, vaikkei meillä meno kovin railakasta ollutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti