sunnuntai 2. elokuuta 2015

Vantaan asuntomessut


 
Eilen tuli käytyä katsastamassa Vantaan asuntomessut. Niin paljon tullut töissä mummoille luettua lehdestä asuntomessuista, kuskittomista busseista sekä kehäradasta, joten olihan se jo aika käydä itse testaamassa nämä. Sääkin suosi eilen, eikä satanut ollenkaan! Kerrasaan hyvä päivä.

Hyppäsimme Rautatieasemalta junaan, joka vei kehärataa pitkin Vantaan Kivelän pysäkille. Pysäkiltä pääsi kuskittoman bussin kyydissä suoraan messualueelle. Busseja oli kolme käytössä, mutta koska kulkevat lähes kävelyvauhtia, sai busseja hieman odotella. Mutta ei haitannut, pakkohan ne oli kokea :) Ja matka oli ilmainen. 
Asuntomessualue oli siitä kiva, että asuntoja löytyi joka lähtöön. Oli kerrostaloa, omakotitaloa, paritaloa, yksiöstä suuriin omakotitaloihin. Toisiin taloihin oli pitkät jonot, joten koska emme olleet aikeissa rakentaa omaa taloa tai muutenkaan ostaa mitään taloa skippasimme nämä erittäin suositut kohteet kokonaan. Taloja kun riitti silti ihan tarpeeksi katseltavaksi. Kolmisen tuntia tuolla pyörimme ja pidempäänkin olisi mennyt, jos kaikki talot olisi halunnut kiertää. 

 























Itse tykkäsin kerrostaloasuntoon tehdystä kasarikodista, joka toimi museona. Niin suloinen! 

Kasarikoti
Oma ehdoton suosikkini oli Villa Falken, minkä listasin suosikikseni jo pelkästään talon ulkokuoren perusteella, ja sisälle päästyä se jatkoi samaa ihanaa linjaa. 

 


Voikun voisikin saada tuollainen turkislepakkotuolin! Niin kutsuvasti se houkuttelee istumaan teekupin ja hyvän lehden kanssa. Kissatkin varmasti tykkäisivät vedellä päikkäreitä kerällä tuolissa. Katsoin tuolin hintaa ja muistaakseni oli yli tonnin, joten taitaa jäädä vain haaveeksi tuo lepakkopesä. 

Yhdessä kerrostalossa oli julkkisten suunnittelemia asuntoja. Erityisesti Ellen Jokikunnaksen suunnittelema sisustus oli mieleeni, vaikka olikin erittäin värikäs. 
 

Olli Herman oli myös päässyt suunnittelemaan oman poikamiesboksin, mutta kummasti tuo Ellenin naisellisempi tyyli oli enemmän omaan makuuni :)  



Lopuksi vielä  sekalaisia räpsyjä omista suosikeistani. Nämä ovat varmasti messujen runsaimmin sistustetuista taloista otettuja kuvia, sillä suurimmaksi osaksi talot olivat valkoista, harmaata sekä mustaa minimalistisella skandinaavisella sisustuksella. Puuta tosin oli todella paljon käytetty tänä vuonna. Osaltaan tykkäsin siitä, toisaalta monissa taloissa tuli jo ihan mökkifiilis. Vaan olisihan se aika rentoa asua kodissa, missä olisi koko ajan mökkifiilis eikö :)

Esimerkiksi tämä makkari on kerrostalosta. Ei kyllä uskoisi! Ihan kun mökiltä heräisi. 
  



Ihana idea oli istuttaa kerrostalon parvekkeelle oma nurmikko! En kyllä tiedä miten se talvella toimisi.
 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti