keskiviikko 19. elokuuta 2015

#Fiksuvaihto

Meidän kissapojat Jazz ja Jekku olivat onnekkaita ja pääsivät 300 kissan joukossa kokeilemaan PrimaCatin fiksua vaihtoa lihaisampaan ravintoon. Eilen kävin postista hakemassa viiden kilon kissanruokasalkun. Paketista paljastui neljä pussia eri makuisia vehnättömiä raksuja, lihaisia pateita sekä kanan ja tonnikalan makuisia märkäruokia. Paketissa on kahden viikon kissanruuat ja tarkoitus on pikkuhiljaa totuttaa kissaa syömään uutta ruokaa. 

                 Ainakin paketti on hyväksi havaittu


Jazz ja Jekku ovat ruokailutottumuksiltaan täysin erilaiset. Jazz on yleensä kaikkiruokainen ja syö aina Jekunkin jämät. Jekku puolestaan nirsoilee. Jostain syystä syöminen on hankalaa, ja tämän vuoksi olenkin syöttänyt kissoille raksujen lisäksi hyytelössä olevaa märkäruokaa. Kastikeruokia Jekku ei jostain syystä saa suuhunsa itse, vaan ruuat pyörivät pitkin lautasta ja lopulta päätyvät pöydälle. Ennen syötin Jekkua itse, mutta kyllähän syöttäminen nyt käy aikuisen kissan egolle, onneksi hyytelö pelastaa.



Ensimmäisenä päivänä olen tarjonnut kissoille pateeta, kanan makuista märkäruokaa sekä lohen makuisia nappuloita. Nappulat olen sekoittanut entisen ruuan sekaan. Olen syöttänyt kissoille Taste Of Wildin nappuloita, jotka ovat viljattomia. Onneksi PrimaCatinkin nappulat ovat viljattomia ja ne ovat maituneet molemmille, joten näitä varmasti ostetaan kotiin jatkossa, sillä nappuloita löytyy perus marketeista, toisin kuin Taste of Wildia. 

Uuden märkäruuan sekä pateen olen tarjonnut vanhan liharuuan rinnalla, siihen mitä kissat ovat tottuneet aijemminkin syömään. Jazz on maistellut ruokia kiltisti ja syönyt kaiken sille tarjoamani. Jekku puolestaan alkoi kuopsuttamaan pöytää heti, kun haistoi uuden ruuan. Ei sitten suostunut syömään toistakaan ruokaansa, sillä uusi ruoka oli mukamas pilannut herran aterian. Voi olla, että märkäruokaa tämä herra ei pystykään syömään, sillä PrimaCatin märkäruuat ovat vedessä, toisin kuin Lazzin hyytelössä. Huomasin myös, että Lazzin pussit ovat puolet isompia. Tästä tulikin mieleen, että olisi kiva tietää näiden ruokien hinta, niin osaisi verrata ruokien hintaa nykyisiin ruokiin. Pateet ovat siis Jekun kohdalla varmaan ainoa vaihtoehto, mitä raksujen lisäksi pystyisi syömään. Jää nähtäväksi suostuuko pateeseen koskemaan näiden kahden viikon aikana. Tänään ainakaan ei. Seuraavan kahden viikona aikana ainakin kirjoittelen tänne miten pojilla on ruokailut sujuneet ja onko uudet ruuat alkaneet maistumaan myös Jekullekin :)

PrimaCatilta löytyy hienot ja monipuoliset nettisivut täältä. Niitä tutkiessani huomasin, että PrimaCatin ruuissa on aina makutakuu. Eli jos kissasi ei ole 100% tyytyväinen ruokaan, saa kuittia vastaan rahat takaisin. Minusta aivan loisto juttu! Niin tylsää etenkin näiden nirsojen kissojen kanssa testailla miljoonaa eri merkkiä ja makua ja ihmetellä mitä milloinkin kissa suostuu syömään. Onneksi meillä on kuitenkin Jazz, joka yleensä syö nekin mitkä Jekku jättää syömättä. 

#deluxeprimacat #fiksuvaihto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti