keskiviikko 5. elokuuta 2015

Toisen roska on toisen aarre




 
Kuulun facebookissa ryhmään nimeltä roskalava Hki. Ryhmän jäsenenä näen mitä aarteita ihmiset toisinaan ovat hylänneet kadunvarteen ja roskalavoille. Koska itselläni ei ole autoa, voin vain haaveilla näistä aarteista, sillä julkisilla niitä olisi aika mahdotonta lähteä kuljettamaan. Välillä on ollut kuvia jopa hienoista rokokookalusteista. 

Pari viikkoa sitten törmäsin meidän roskiksilla pariin jakkaraan ja kiikutin ne oitis kotiin. Jakkarat olivat oikein hyvässä kunnossa. Väri oli ainoa mikä hieman mietitytti. Jakkaroiden väri oli tuollainen kummallinen sininen. Päätin heti, että jakkarat saisivat uuden maalin pintaan, mutta minkä? Värivaihtoehtoina mielessä kävi musta,valkoinen sekä kirkas keltainen tai punainen. Päädyin kuitenkin tuohon valkoiseen. Mietin vielä, että voisin jopa hioa tuota valkoista pintaa hieman vanhahtavan näköiseksi. Ja äkkiäkös pikkujakkarat maalaa uuteen uskoon, jos valkoinen alkaa tympiä :) 

 

Ruuvasin jakkaroista yläosat irti ja hioin puuosat.Yhteensä näihin kahteen jakkaraan käytin kolme pulloa matta valkoista spraymaalia. Yhteen jakkaraan meni yksi pullo ja kolmannen käytin puoliksi pinnan viimeistelyyn, niin että jakkaroihin tuli tasaisen valkoinen pinta. Yhteensä hintaa näille tuli sellainen viitisen euroa kappale. Itse tykkään näistä ja kissat myös, joten kiitos vaan naapurit:) Kovin suosittuja ovat meidän kotona. Toinen löysi paikkansa parvekkeelta ja toinen ainakin tällä hetkellä palvelee eteisessä. Erityisen kivaa on kun saa itse tuunata ja tehdä käsillä. Näistä varsinkin näkee heti mitä on tekemässä :) 

                  Pojat ihmettelee uutta jakkaraa
 

Tein myös toisen pikatuunauksen; nimittäin teepurkin. Meidän lähin k-kauppa meni remonttiin, joten kaikki loput tuotteet oli perjantaina -70% alessa, joten minä nappasin mukaani mm. pari lakupurkkia. Kun olin syönyt kaikki salmiakkilakut ja olin heittämässä purkkia roskiin, tulinkin toisiin ajatuksiin. Purkkihan on ihan kiva ja näppärän kokoinen. Purkki hetkeksi likoomaan, niin että sain etiketit pois ja loput liimat irrotin kynsilakanpoistoaineella. Dymolla kirjoitin kylkeen lopuksi mitä teetä paketti sisältää. Nyt pitää enää mutustaa toiset lakut, että saa kaverin tuolle purkille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti