tiistai 21. heinäkuuta 2015

Herapannari

Innostun erityisen paljon, kun keksin tai löydän ideoita miten käyttää tähteitä. Inhottaa jos pitää hyvää ruokaa heittää pois. Kotijuuston teon olen keksinyt tämän kesän aikana ja juuston teosta jää aina paljon heraa. Heran olen marttahengessä säilönyt pulloissa pakkaseen talteen ja sitä on ehtinyt kertyä sinne jo useampi pullo. Niinpä innostuin, kun törmäsin Gastronaatti-kirjan herapannukakku reseptiin, johon saisin käytettyä tätä heraa. 

Oikein sopivasti oli myös vieraita tulossa, joten ehdin töiden jälkeen pyöräyttää herapannaritaikinan. Taikina on siitä erikoinen, että maito korvataan siis kokonaan heralla eikä taikinaan tule yhtään sokeria. Lisäksi munaa tuli omasta mielestäni aika paljon (5klp). Vasta paistettuna pannari maistui mielestäni turhan paljon munalta, mutta onneksi kermavaahto ja hillon maku peitti hyvin munan maun. Seuraavaan päivään mennessä maut olivat jo tasaantuneet ja pannari maistui omaan makuunikin jo sopivalta :) Yleensä olen tottonut siihen, että pannariin syntyy uunissa kumpareita, mutta tähän pannariin niitä ei syntynyt. Koko pelti oli tasaisen paksua, mikä aluksi tuntui oudolta, mutta siihenkin tottui. Löysin Gastronaatti-kirjan CDON.COMin alesta -50%, joten pistin kirjan heti tilaukseen :) Saa nähdä, joko saan tällä viikolla oman Gastronaatti-kirjan käsiini.



Satu Koiviston Gastronaatti- kirjan Maailman paras herapannari

12 dl heraa
5 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
75 g sulaa margariinia
(kardemummaa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä turpoamaan puoleksi tunniksi. Itse lisäsin taikinaan kardemummaa, vaikka alkuperäiseen ohjeeseen se ei kuulu. Paista 200 asteessa reilu puolituntia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti