lauantai 11. huhtikuuta 2015

Mummoilua

Huomasin, että kirjoista ei ole tullut kirjoitettua aikoihin mitään. Ihan hirveästi ylipäätään en ole täällä kirjoista puhunutkaan, mutta nyt on tulossa selkeä muutos tähän asiaan, sillä olen ehtinyt koulukirjojen ohessa lukea paljon kaikkea kivaa, joten niistä tulossa juttuja.

Joku aika sitten ilmestyi ihana kirja nimeltään Mummoillen. Itse olin pistänyt kirjan kirjastoon varaukseen jo ennen sen julkaisemista, joten sain sen käsiini aika pian. Kirja on suunnattu kaikille ihmisille, jotka kokevat olevansa hengeltään mummoja. Kuten kirjassakin sanotaan, ei tarvitse olla itse mummo, tai edes nainen ollakseen henkinen mummo, sillä mummous on myös mielentila. Itse ainakin koen olevani juurikin tälläinen henkinen mummo. Mummoillen- kirja on Henna-Kaisa Sivosen esikoisteos ja itse ainakin jään odottamaan mitä kivaa Henna-Kaisa seuraavaksi keksii :)

Mummoillen-kirja käsittelee laajasti mummoiluun liittyviä aiheita. Siitä löytyy niin ruuanlaittoon, puutarhanhoitoon, ompelemiseen, sisutamiseen, sienestykseen yms. ohjeita ja ideoita. Juurikin sellainen hyvän mielen kirja, johon oli mukava tarttua työpäivän jälkeen ja uppoutua kokonaan. Kirja on täynnä ihania tunnelmallisia kuvia.
 
Kirjassa on myös paljon tarinoita oikeista mummoista ja väistämättä sitä tulee ajatelleeksi myös omia mummojaan. Mietin mitä kaikkea olen heidän kanssaan pienenä touhunnut ja miten paljon he ovat omalla esimerkillään vaikuttanut omaan elämääni ja maailmankuvaani. Esimerkiksi viihdyin pienenä paljon mummin ja papan mukana kasvimaalla ja olimme muutenkin paljon luonnossa samoilemassa ja sienestämässä sekä marjastamassa. Mummi laittoi hyvää ruokaa ja yhdessä leivoimme paljon. Varmasi nämä lapsena saadut hyvät muistot ja kokemukset ovat yksi syy miksi minustakin on tullut puutarhuri sekä leipuri-kondiittori.



 


"Mummoilu on elämän pienten ja isojen valintojen tekemistä isoäitien tyyliin. Oppia siitä, miten voisimme toteuttaa mummoilta perittyjä taitoja ja arvoja omassa elämässämme. Kohtuudella, sisukkuudella ja suurella sydämellä." Henna-Kaisa Sivosen Mummoillen-kirja


Tämä kirja sopi hyvin tähän samaan saumaan, kun olen ollut harjoittelussa kotihoidossa. Olen päässyt  tutustumaan kymmeniin mummoihin ja siinä sivussa muutamaan ukkiin ja heidän ihaniin koteihinsa. Koen olevani etuoikeutettu, kun olen päässyt tutustumaan heidän ihaniin koteihinsa ja nähnyt miten he elävät. Ihana, että edes pienen hetken olen pystynyt auttamaan näitä suloisia mummoja.



Mummoillen- kirjassa neuvotaan hyvin kuinka valurauta pannua hoidetaan. Täytyykin kaivaa oma ruostunut pannu ja pistää se näiden ohjeiden avulla kuntoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti