torstai 23. huhtikuuta 2015

Hyvän mielen kirjoja


Kaikki ovat varmasti jo kuulleet ihmeellisestä Bobista ja hänen omistajastaan Jamesista. Itse sain joululahjaksi kauan himoitsemani kirjan -Katukatti Bob, kissa joka muutti elämäni. Luin kirjan joululomallani, ja se oli ihanan leppoisaa lukemista. Kirjan on kirjoittanut Bobin omistaja James Bowen, joka kertoo kirjassa hänen ja Bobin elämästään; miten he tapasivat ja millaista elämä kaduilla on. Kirjasta jäi todella hyvä mieli ja lopussa sitä ei olisi malttanut päästää käsistään. Kirjan loputtua olo oli haikea ja Bobia jäi selvästi ikävä. Kun kuulin, että kirjasta tulee jatko-osa pistin sen heti varaukseen. Nyt vihdoin sain käsiini tuon jatko-osan Bobin maailma. Kirja on yhtä lailla hyväntuulista luettavaa ja kuten edellinenkin kirja, sen lukee aivan liian äkkiä. Näitä lisää!

Bobin ja Jamesin elämä on kuin tuhkimotarina siitä miten he kaduilta ovat päätyneet kuuluisiksi ympäri maailmaa. Heillä on tällä hetkellä aika hyvä hypetys meneillään :) Mielestäni on hienoa, että nyt kun he saavat näkyvyyttä James ja Bob käyttävät kuuluisuuttaan hyödyksi mainostamalla muun muassa eläinjärjestöjä. Olen itse seurannut heidän tarinaansa myös esimerkiksi facebookissa ja näyttäisi siltä, että Bob ja James ovat perustamassa kissakahvilaa saamiensa lahjoitusten voimin. Suomessakin kissakahviloita löytyy jo Tampereelta kissakahvila Purnauskis sekä Raisiolta kissakahvila Kattila. Helsinkiinkin on ollut kovasti suunnitteilla kissakahvila, mutta paikan saanti on ilmeisesti tuottanut hieman ongelmia. 

Omasta kirjahyllystäni löytyy Bobin lisäksi toistakin sankarikissaa käsittelevä kirja. Nimittäin hoivokodin kissa Oscar. Lääkäri David Dosa on kirjoittanut kirjan Oscr- nimisestä kirjasta, joka asuu muistisairaiden vanhusten hoivakodissa. Kissa tuo lohtua ja seuraa muistisairaille. Lisäksi Oscarilla on kyky havaita, kun joku vanhuksista on kuolemaisillaan, jolloin ilmestyy hänen sänkyynsä. Oscarin tarina on todella hyvä ja 
itse tykkäsin lukea koska, kirja käsitteli myös näitä muistisairaita vanhuksia sekä eläinten roolia vanhusten hoidossa, joka itseäni erityisesti kiinnostaa. Kirja ei aiheen vuoksi ole ehkä yhtä kevyttä luettavaa kuin Bobin kirjat, mutta mielestäni kuolemasta ja vanhenemisesta kaikkien olisi hyvä lukea. Koska kirja lähestyy kuolemaa kissan avulla tekee se aiheesta asteen verran kevyempää :)

Oscar on ennustanut jo 50 asukkaan kuoleman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti