tiistai 21. tammikuuta 2014

Ihan sienessä

Joulupukilta sain pienen purkillisen kuivattuja suppilovahveroita. Oli jostain saanut kuulla vihiä siitä, että olin uhannut opetella syömään sieniä tänä vuonna. Olen luvannut itselleni, että joka vuosi opettelen pitämään jostain uudesta ruuasta/raaka-aineesta, joka on aikaisemmin kuulunut inhokki-listalleni. Tämä on perjaatteessa aika helppo toteuttaa, sillä lista on ihan kivan pituinen :) Viime vuonna avokado vaihtui inhokki-listalta rakastan- listalle. Aika hyvin siis! 

En ole aikaisemmin kokkaillut yhtään mitään sienestä. Tykkään kyllä kovasti sienestää, mutta en sitten laisinkaan syödä niitä. Pelkästään sienistä lähtevä haju etoo minua. Sienet taitavat jakaa ihmisiä vähän samallalailla kuin vaikka sinihomejuusto. Rakastan sitä <3 Kerran katsoin ruokaohjelmaa, jossa joku täti puolestaan rakasti sieniä, ja sanoi voivansa vaikka nukkua pää sienissä, niin hyvältä ne tuoksuivat. Minut puolestaan pelkkä haju karkoittaa kauas. Siitäkin huolimatta olin päättänyt, että tänä vuonna oltaisiin kavereita. Kuivatuista suppiksista oli hyvä aloittaa ja päätin kokeilla lisätä niitä jauhelihakastikkeeseen makua antamaan. Ja kas, siitähän tuli ihan hyvää! Jopa loistavaa ja ruoka sai paljon kiitosta. Maistui kuulema ihan mummon tekemältä :)Koska tästä kokeilusta tuli niin onnistunut, niin varmasti suppiksia tullaan käyttämään jatkossakin. Niitä voisi kokeilla vaikka lihapullissa :P Nyt vaan reseptejä keksimään x)

Kuullotin pannulla ensin pieniksi pilkotut sienet ja jauhelihan. Siirsin mössön sivuun ja lisäsin kattilaan voita. Sitten perään jauhoja, vettä ja soijaa ja tadaa ruskeakastike oli kasassa. Lisäsin vielä kermaa sekä kuivattuja sieniä. Kermaiseen kastikkeen joukkoon lisäsin valmiin lihamössön. Kastike sai porista sen aikaa kun pasta kiehui. Lopuksi heitin joukkoon väriä antamaan kirsikkatomaatteja. Sitten vaan nautittiin :) 

Ja tältä se näytti : 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti