perjantai 13. joulukuuta 2013

Glögin seuralainen
























Joka jouluksi pitää leipoa kahvittelukakku tai minun tapauksessani glögin seuraksi kakku :) Tässä joulun alla huomasin Maku- lehdessä oikein passelin reseptin, nimittäin helpon glögikakun. Vallan hyvää kakusta tuli, vaikka ohjetta vähän muuntelinkin. Jätin karpalot kokonaan pois, sillä en erityisemmin pidä sattumista ja käytin tavallista sokeria muscovadosokerin sijaan, minkä vuoksi kakku on alkuperäistä kakkua vaaleampi. En myöskään jaksanut koristella kakkua ohjeen mukaan, sillä kaipasin ihan perus kuivakakkua ilman hörselöitä. Jostain syystä vaikka leipuri-kondiittori koulutuksen omaankin, niin en välitä ylimääräisten koristeiden vääntämisestä. En todellakaan ole mikään fantasiakakku-ihminen. Tykkään tehdä simppeleillä ohjeilla helppoa ja hyvää. Se pätee niin ruuanlaittoo kuin leivontaankin. Tietenkin jos työkseen tekee, niin voi panostaa ja vääntää useita päiviä koristeita, mutta kotona minulla ei kiinnostus siihen riitä.

Glögikakun ohjetta en viitis tähän kirjoitella, sillä sen voi näppärästi käydä lukemssa Maku-lehden sivuilta täältä. Super hyvää glögin kanssa nautittuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti