torstai 12. syyskuuta 2013

Syksy maistuu


Meillä kotia vastapäätä tönöttää yksinäinen vanha talo ilman asukkaita. Pihalla komeilee upeita omenapuita. Omenat roikkuvat aidan yli kävelytielle, jonne kypsinä kopsahtelevat. Onni saalistaa omenia aina lenkeillään. Onnellisena se sitten rouskuttelee saaliitaan. Ja hyviltä ne punaposkiset omenat näyttävätkin! Niin makoisilta, että huomaamatta olen lenkeillä noukkinut itsellenikin omenia matkaan. Viikon verran siinä meni, että kotona oli sopiva kasa omenia. Varmasti nopeamminkin olisin saanut, jos vain olisin mennyt pihalle keräämään, mutta minä poimin vain pudokkaita. Mikä voisikaan olla syksyisempää omenaherkkua kuin kaura-omenapaistos? Minä en ainakaan keksi tämän voittanutta. Pienenä sitä tosin sai niin paljon, että jossain vaiheessa lopetin sen syömisen, mutta nyt kun sitä ei ole hetkeen tyrkytetty se maistuu aivan taivaalliselta. Pitää ehkä kerätä toinen satsi omenia ja pyöräyttää tätä herkkua vielä uudemman kerran. Helppoa kun mikä ja ainekset löytyvät varmaan kaikilta kotoa. Vaniljakastike oli ainoa mikä piti kaupasta hakea, omenatkin kun tuli puskasta :) Jos joltain nyt sattuu vielä uupumaan tämä ohje, niin kirjaan tähän ohjeen, jolla itse hässäkän pyöräytin. Tämä resepti, kun on sellainen varioitava ja muutenkin suuntaa antava. 

Omena-kaurapaistos 

Pohja:

  • Omenia n. 600g 
  • 2 rkl fariinisokeria
  • reilusti kanelia
 Päällinen:
  • 100g voita
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • lisää kanelia
Pilko omenat voideltuun vuokaan. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli. Itselläni ei ollut fariinisokeria, joten korvasin sen siirapilla. Toimi tosi hyvin =P 
Sekoita kaurahiutaleet ja sokeri pehmeän voin joukkoon. Lopuksi maustoin seoksen vielä kanelilla ja levitin muruseoksen omenien päälle. Vuoka uuniin 200 asteeseen noin 25 minuutiksi. Nautititaan vaniljakastikkeen/jäätelön kanssa. Nams!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti