keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Herkkusoppaa!

Insinöörin kissa pelaa puhelimella hiiri-peliä
Tänään tein heti aamusta netissä ensimmäisen tenttini vanhenemisen biologiasta. Aikaa oli tasan kaksi tuntia siitä, kun tentin oli klikannut auki ja sen jälkeen tentti sulkeutuisi. Rauhassa tein koko tentin. Tarkistin vastaukset ja painoin nappia. Kääk! Koko tentti katosi jonnekin mikroavaruuteen! Kamala paniikki iski, sillä reilu puolituntia oli koeaikaa enää jäljellä enkä muistanut enää kokonaan mitä olin mihinkin vastannut. Hirveällä kiireellä uudelleen koko koe vielä kerran. Läpi meni! :)

Kun tuosta kamalasta takaiskusta olin selvinnut päätin pyöräyttää tomaattikeiton. Ikinä ennen en ollut kyseistä keittoa tehnyt, mutta Rossossa olen useasti nauttinut todella hyvää tomaattikeittoa. Vaikka Rosson keitto hyvää onkin, huomasin miten helppoa tomaattikeiton teko on, joten tästä lähtien taidan nautiskella sitä vain kotona :) Tämän ohjeen löysin Kotivalossa- blogista, josta ohje on myös suoraan kopioitu. Lisään ohjeen omille sivuillenikin, jotta se pysyy varmasti tallessa, niin hyvää keitto oli :)) Keiton kylkeen tein lämpimiä leipiä, joiden sisälle laitoin vuohenjuustoa sekä paistettuja sipulirenkaita. 
Oma soppani ei näyttänyt ihan samalta, kuin Kotivalossa-blogin soppa. Tämä ei ehkä ollut yhtä silkkisen sileää, mutta huuurjan hyvää =P Jopa talon mies uskalsi kehua hyväksi, vaikka ensin uhkasi mennä pitsalle. 


Vuohenjuustoinen tomaattikeitto
  •  2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  •  2 porkkanaa
  •  oliiviöljyä
  • n. 1 kg tomaatteja
  •  4 dl vettä 
  •  1 kasvisliemikuutio
  •  1-2 tl sokeria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • n. 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  •  pippuria 
Kuullota kattilassa pilkotut sipulit ja porkkanat. Lisää lohkotut tomaatit. Lisää sitten vesi, tomaattipyre, liemikuutio ja loput mausteet. Anna porista noin 15 minuuttia, jotta porkkanat kypsyy. Soseuta koko keitto ja lisää vuohenjuusto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti