keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Super fani

Tänään suuntasin heti aamusta WWF:n toimistolle sörnäisiin. Tänään alkaisi vihdoin kauan odotettu Öljyyntyneiden eläinten hoito-kurssi. "Hieman" olin jännittänyt kurssin alkua ja mitä se pitäisi sisällään. Paikan päälle kun pääsin, niin jännitys onneksi melkein kokonaan katosi. Porukka näytti tosi lupaavalta. Yhtä sivaripoikaa lukuunottamatta kaikki loput oli naispuolisia, joten samanhenkistä porukkaa riitti :) Ja mikä vielä parasta, tunnistin Korkeasaari- sarjasta tutun Vesa Nurmisen. Hän on Helsingin pelastuslaitoksen ylipalomies ja eläinpelastusvastaava.



Vesa vilahteli sarjassa pelastaen luonnonvaraisia eläimiä ja on siitä lähtien ollut minun idolini. Oli ihan super hienoa tavata Vesa ihan livenä ja että Vesa vielä kouluttaa itse meitä kolme päivää. Ihana ihminen, tällaisia paljon lisää!

Vesa piti meille pari luentoa luonnonvaraisten eläinten käsittelystä sekä öljyyntyneiden lintujen hoitojärjestelyistä. Lisäksi Evirasta kävi täti puhumassa taudeista ja WWF:n oma porukka puhui linnuista ja työturvallisuudesta. Eli koko päivä teoriaa. Mutta mielenkiintoista! Tänään ei väsyttänyt samalla tavalla, kuin koulussa. Tosin kotiin kun pääsin, olin aivan naatti.




Jos vähän vielä fanitan Vesaa, niin kerrottakoon, että Vesa on Suomenna eläinpelastuksen pioneereja. Kehittänyt pelastusvälineitä sekä kouluttunut henkilöstöä pelastamaan eläimiä. Kuten minut :)) Vesa oli ratkaisevassa asemassa, kun Helsinkiin oltiin perustamassa vuonna 2006 eläinpelastusyksikköä. Muualla Suomessa ei vastaavaa toimintaa vielä löydy. Vuonna 2012 Vesa sai Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitolta (SEY) Vuoden eläinsuojelu teko-palkinnon työstään eläinten parissa.

Helsingin pelastuslaitos ei ota vastaan enää hätäsoittoja lokinpoikasista sekä puuhun kiivenneistä kissoista (isoista nautaeläimistä ja muista vaarallisista tilanteista pitää soittaa edelleen tänne), vaan eläimiä varten on avattu oma ympärivuorokautinen linja, jonka numero on 
09-310 30150




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti