torstai 26. syyskuuta 2013

Päivä Porvoossa

Vaikka kello oli säädetty soimaan puoli seitsemäksi heräsin jo viideltä kamalaan oloon. Hirveä nuha oli iskenyt ja kurkkuun koski. Söin ja join kaikkea mahdollista lääkettä mitä kynsiini vain sain. Jos kyseessä olisi ollut koulupäivä, niin olisin suosiolla skipannut sen. Mutta tätä kun ei niin vaan skipata. Kolmipäiväiseltä kurssilta ei ole varaa olla päivääkään poissa. Pakkasin sitten repun täyteen lääkkeitä ja suuntasin Porvooseen  bussilla. Ja onneksi lähdin! Porvoossa oltiin yhdeksältä ja siihen mennessä nuhakin oli ehtinyt kadota :)

Porvoossa majailtiin päivä pelastuslaitoksella opettelemassa miten lintukonteissa toimitaan. Ensimmäisessä kontissa opeteltiin eläinlääkärien kanssa letkuttamaan lintuja, onneksi opeteltiin kuolleiden lintujen kanssa. Eläville olisi tuntunut aika kamalalta tunkea letkua kurkkuun, kun ei ollut vielä kovin varmat otteet x) Lisäksi avattiin yksi lintu ja pääsi tutustumaan sen sisuskaluihin. 
Toisella rastilla opeteltiin lintujen pesemistä öljystä ja viimeisellä rastilla opeteltiin pitämään lintuja oikein. Todella mielenkiintoisia rasteja kaikki. Paljon sellaista uutta tietoa, mitä ei tulisi muuten ajateltua. Yhdenkin öljyonnettomuuden vuoksi pitää ajatella ja suunnitella miljoonia asioita. Tämä kurssi on onneksi valaissut todella paljon minua öljyonnettomuuksien suhteen. Ja loppujen lopuksi olen vain käynyt eläinten hoito kurssin öljyonnettomuuksien osalta. Mitä kaikkea muuta koko prosessiin vielä kuuluukaan.. 


Lintujen hoito kontteja
Pesukontti
Elänlääkäri avaa lintua




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti