keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Jouluntekijä

Marraskuu katosi jonnekin täysin. Ei ainuttakaan blogipostausta kuukauteen, pahoittelut siitä. Aika vaan tahtoo jonnekin kadota näin joulun aikaan. Joulukalenteristakin sai tänään avata jo toisen luukun. Viikko Madridissa meni äkkiä. Hirvittävän lämmintä siellä ei ollut, mutta sitä odottanutkaan. Paljon kaikkea kivaa ehdittiin kuitenkin viikossakin nähdä ja kokea. Kuten käydä syömässä maailman vanhimmassa olemassa olevassa ravintolassa! Koitan jossain välissä ehtiä raapustamaan postauksen reissustamme. 


Viikko reissun jälkeen alkoivat joulutontun työt postilla, joten iltaisin ei enää ehdi istua koneen ääressä. Tämän lisäksi pitäisi hoitaa koulutehtävät, kuten opparin eteneminen aikataulun mukaisesti. Tähän päälle vielä kaikki jouluaskareet, joita jouluttajalla riittää, joten kyllähän se aika nopeasti katoaa. Hirveästi luppoaikaa ei ole ollut, eikä tekemisen puutetta loppuvuodelle tule olemaan. 

Jouluttajana aloitin joulukorttipajan hyvissä ajoin marraskuun puolella. Parin illan aikana askartelin parikymmentä korttia. Kortit sain alkuviikosta vihdoin postiin. Plantagenilta kävin ostamassa kodin täydeltä joulukukkia; on hyasinttia, joulutähteä sekä amaryllista. Parvekkeelle en ostanut mitään, sillä kevällä istutetut pelargoniat kukkivat vielä komesti. Perjaatteessa ne voisi siirtää sisäpuolelle ja jättää talveksi ikkunalaudalle talvehtimaan, mutta tilaa ei taida olla niin paljon (pitää joulukoristeet mahtua esille). Vaikka olisikin kiva päästä seuraamaan omien pelargonioiden uudeleen kukkimista keväällä. 

Joululahjojen osto on hyvässä vaiheessa, ainakin puolet on jo ostettu ja se toinen osa ainakin suunniteltu. Vielä kun ehtisi sinne kauppaan joskus! Glögiä täällä on kulunut jo useampi pullo ja ensimmäiset tortut paisteltu. Viikonloppuna tarkoitus paistella uusi satsi.


Koitan nyt  ryhdistäytyä ja kirjoittaa tänne ennen tammikuuta uudemman kerran :)

1 kommentti: