torstai 24. joulukuuta 2015

Tervetuloa Joulu!



Tervetuloa Joulu! Täällä ollaankin jo kovasti odotettu! 
Joulukalenterin luukut on nyt kaikki apposen auki ja suklaat pistelty parempiin suihin. Ensimmäistä kertaa ikinä olen viettämässä joulua yksin (tai Onnin kanssa) omassa kodissani Helsingissä. Joulutöiden takia emme ehtineet perinteiseen tapaan joulun viettoon Kuopioon, joten sinne otamme suunnan sitten lauantaina tapaninpäivänä. 

Joulu alkoi meillä Onnin kanssa Joulupukin kuumaa linjaa katsoen. Käytiin aamulenkillä viemässä oraville pähkinöitä ja keiteltiin riisipuuroa, jota nautittiin sitten joulurauhan julistusta katsellen. Tänä vuonna ei tehtykään sitä ihan tavallista riisipuuroa, vaan päätin testata kookosriisipuuroa, joka sekin oli hurjan hyvää! Kookosmaidosta tehty puuro oli itseasiassa helpompi tehdä, sillä puuro porisi rauhassa itsekseen eikä maidon tapaan meinannut palaa pohjaan tai kiehunut yli. Ensijoulun varalta liitän tähän toimivan puuro-ohjeen: 

 
Joulupuuro kookosmaidosta

2dl riisiä
2dl vettä
1 tkl kookosmaitoa
n. 3 dl vettä
suolaa, voita

Mittaa 2dl vettä kattilaan ja odota, että vesi kiehuu. Lisää riisit ja anna veden imeytyä riisiin. Lisää sitten kookosmaito ja loput vedet. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin. 50 minuuttia. Mausta suolalla ja voilla. Nauti sokerin ja kanelin kera. 
----------------------------------------------------------

Kuusen koristelimme jo viime sunnuntaina, jotta siitä ehtisi nauttia mahdollisimman pitkään. Saa varmasti olla yli uuden vuoden meillä. Joulumusiikkia pitää toki olla myös. Tänä jouluna meillä on soinut viime joulun tapaan lähes tauotta Michael Bublen joululevy, sekä Mariah Careyn ja Carpentersien joululevyt. Jouluradio ei jostain syystä suostu kuulumaan täällä, mutta onneksi nettiradiona toimii :) 

 

Riisipuuron, torttujen, glögin, joululeivän lisäksi joulua ei tule ilman waldorfin salaattia. Niimpä piti sekin tänään opetelle tekemään ja itseasiassa pyöräytinkin vallan mainion salaatin :) Esillepano ei tällä salaatilla ole vielä kovin kummoinen, sillä salaatti oli lähdössä joulun viettoon.


Lopuksi vielä hyvä ohje salaatin tekijälle; 
Waldorfin salaatti 

n. 300g juuriselleriä
2 omenaa
1 sitruuna
n. 1dl hasselpähkinärouhetta

kastike:
1 prk crem fresh
n. 1dl majoneesia
suolaa
mustapippuria
sokeria
(sinappia)
(sitruunaa)

Kuori juuriselleri ja pilko se pieniksi tikkumaisiksi suikaleiksi. Keitä suikaleita muutama minuutti, niin että selleriin jää vielä purutuntumaa. Anna jäähtyä (voit myös käyttää hetken kylmän veden alla, jotta jäähtyvät nopeammin). Kuori omenat ja pilko ne samanlaisiksi tikuiksi. Lisää omenaan sitruunamehua, jottei se tummu. Sekoita selleri ja omenatikut keskenään ja lisää pähkinärouhe. Sekoita sitten kastikeainekset keskenään ja mausta oman maun mukaan. Sekoita kastike joukkoon ja koristele salaatti vielä pähkinärouheella. Anna maustua jääkaappissa ennen tarjoilua.
-----------------------------------------------


Tänä jouluna postipoika on tuonut kivasti kortteja eikä edes yhtään samanlaisia. Hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti