sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulu on antamisen aikaa


Voihan mustajoulu. Lunta ei näy missään, eikä taida ehtiä tullakaan jouluksi. Pienenä tuntui, että joulukuu kestää ikuisuuden, mutta nyt tuntuu että joulu tulee kamalaa vauhtia. Voisi minun puolesta jopa hieman hidastaa, että ehdin sitä rauhassa vastaanottamaan. Oli muuten loistava idea askarrella joulukortit jo marraskuun lopussa, sillä muuten olisivat kortit saattaneet jäädä kokonaan tekemättä. Onneksi eilen ehdin pitkästä aikaa viettämään rauhallista koti-iltaa omien karvakorvieni kanssa. Yllä oleva kuva onkin eilen illalla nappastu :)

Muutaman edellisen joulun ajan olen tottunut siihen, että on ollut kunnolla aikaa valmistautua jouluun. Askarrella, leipoa, koristella kotia ja touhuta kaikkea joulutontun askareita. Tänä vuonna joulu on ollut hyvin erilainen, sillä olen kaikki arki-illat viettänyt Postilla töitä tehden ja aamupäivät ollut koulussa tai kotona koulutehtäviä tekemässä. Nyt onneksi koulu on tämän vuoden osalta ohi ja enää kolme päivää Postilla töitä. Melkein on tämä urakka selätetty. Välillä kauhea stressi iskenyt päälle ja kroppakin reagoinut huuliherpeksellä. Kouluhommat sain omaksi yllätykseni hoidettua yli omien odotusteni; työelämän ruotsi meni ensimmäisellä yrittämällä läpi, eikä tarvitsekaan ilmoittautua uusintaan!


Joululahjat kuuluvat minun jouluuni, enkä usko että niistä tulen koskaan luopumaankaan. Ehkä niitä ei aina tarvitse samanlaista kasaa olla kuin pienempänä :) Viimeiset joululahjaostokset jäävätkin omalta osaltani tälle viikonlopulle, sillä arkena niitä en ole ehtinyt ostamaan, vaikka sillon kaupoissa olisikin helpompi hengittää. Sen sijaan kaupoissa soivat joululaulut eivät häritse minua ollenkaan, päinvastoin hölmönä laulan niiden mukana :) 

Pihan oraville viedään Onnin kanssa pähkinöitä purtavaksi 
 

Vaikka itse kaipaan lahjoja, olen huomannut että joulumieli tulee erityisesti lahjojen antamisesta. Enkä tarkoita tässä nyt omalle perheelle lahjojen antamisesta. Itse olen tänä vuonna kiikuttanut ison kassillisen vanhoja vaatteitani ja lelujani Kaapelin joulun joulukeräykseen, jossa lahjoitukset menevät Korson Setlementtinuoret ry:n kautta pääkaupunkiseudun vähävaraisille nuorille ja lapsiperheille. Paketoin myös yhden pehmolelun keräykseen, jossa kerättiin lapsille joululahjoja. Lisäksi tänään olin taas Hesy:n joulupatavahtina Tallinnanaukiolla keräämässä lahjoituksia eläinsuojelutyöhön. Itse vein tuolle padalle myös kolme kassillista tavaraa. Patavahtina ihmisten kanssa rupatellessa ja joulua toivotellessa saa itselleen hyvän joulumielen siinä sivussa, että on tehnyt samalla jotain hyvää ja auttanut.


On hienoa, että näin joulunalla on paljon erilaisia keräyksiä ja avustuksia vähävaraisille kuten Joulupuu-keräys, jossa kerätään lastensuojelussa oleville lapsille joululahjoja. Vaikka itsellä ei ole paljoa mistä antaa, koen silti että haluan auttaa toisia joilla on asiat vielä huonomminkin. Vaikka rahaa ei olisikaan, voi silti antaa omia käytettyjä tavaroita ja vaatteita sekä aikaa <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti