perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulutontun puuhasteluja

Nyt näin joulun jälkeen uskaltaudun tänne blogiinikin paljastamaan minkälaisia joulutontun puuhia tänä jouluna tuli harrastettua. Tykkään siitä, että kaikki lahjat eivät ole kaupasta ostettuja vaan olisi myös jotain itse tehtyä. Tykkään kovasti joulun alla käydä myös erilaisissa tapahtumissa ja messuissa, joista voi ostaa toisten käsityöläisten tekemiä juttuja. Mielestäni ne ovat paljon persoonallisempia ja siinä mielessä kivempiä lahjoja, että niitä ei sitten ihan jokaisella tule vastaan. 


Aikaisempina jouluina olen tehnyt itse mm. saippuaa, sinappia sekä valanut kynttilöitä kahvikuppeihin. Tänä jouluna päätin tehdä viikunahilloa sekä corgin-mallisia koristeita. Ja kuten kuvasta näkyy Jekku halusi kovasti olla puuhassa mukana. Saven tilasin netistä, samoin corgi-piparimuotin. Piparesta en niin välitä, mutta ajattelin että askarteluissa tuosta muotista voisi syntyä vaikka mitä. Valkoinen itsestään kovettuva savi oli kätevää ja helppo työstää. Tein siitä corgeja joulukuusen koristeiksi sekä yhteen corgiin painoin sanan tassut, ja vein sen vessan käsipyyhkeen kaveriksi. 


Viikunahillo oli myös helppo tehdä ja keittelin hillon viime sunnuntain iltapuhteena.

Viikunahillo

3 pussia viikunoita (n. 500g) 
n. 1dl omena-rypälemehua
4 dl hillosokeria

Pilko viikunat pienemmiksi paloiksi. Mittaa kattilaan mehu ja viikunat ja kuumenna ne. Lisää sen jälkeen hillosokeri ja keitä noin kymmenen minuuttia. Soseuta ja lisää tarvittaessa mehua, jos hillo tuntuu liian jäykältä. Purkita hillo ja nauti juustojen kera. Helppoa kun mikä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti